miercuri, 28 iulie 2021
AcasăNewsletter„Exodul creierelor”: Județul Bihor, locul 13 în topul emigranților din România

„Exodul creierelor”: Județul Bihor, locul 13 în topul emigranților din România

În ultimii câţiva ani, circa un sfert de milion de români au ales să părăsească România, temporar sau definitiv, iar dintre aceştia un sfert au studii superioare. Judeţul Bihor se află în prima treime a clasamentului, mai precis pe locul 13, în privinţa numărului celor care au ales să-l părăsească.

Datele legate de numărul emigranţilor pe judeţe se referă la anul 2019 şi au fost prezentate de portalul Hotnews.ro într-un material despre aşa numitul “exod de creiere” din România spre alte ţări.

Concret, în 2019, din judeţul Bihor au ales să plece în total 7.082 de persoane, dintre care 6.688 sunt “emigranţi temporar”, iar 392 “emigranţi definitiv”.

Judeţul este depăşit în clasament de municipiul Bucureşti (23.685 de emigranţi, din care 19.593 de persoane plecate temporar şi 4.092 definitiv) şi de judeţele Iaşi, Prahova, Timiş, Constanţa, Cluj, Dolj, Bacău, Suceava, Argeş, Galaţi şi Braşov.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE