Experiențe dure trăite de transportatorii ieșeni în Europa | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Experiențe dure trăite de transportatorii ieșeni. „Câte țepe am luat de la firmele nemțești, să fiu eu sănătos!”. Declarația îi aparține unui antreprenor din Iași care deține o companie de transporturi rutiere de mărfuri, cu peste 20 de ani de activitate.

Chiar dacă este un domeniu care ține roțile în mișcare și aduce profit, puțini pot spune că sunt pe deplin mulțumiți de ceea ce fac. Este un business, care implică multe riscuri, spun ei, iar problemele sunt mai degrabă reguli decât excepții. Transportatorul ne povestește că a colaborat cu mai toate țările europene, dar și cu țări non-UE, însă ”țepe” mai mari ca în Germania nu și-a luat.

Conform datelor puse la dispoziție ZdI, de către Autoritatea Rutieră Română, la Iași sunt licențiați, în total 1.464 de transportatori, majoritatea cu regim de marfă.

Citește și: Roxana Mînzatu este propunerea României pentru funcția de comisar european

În sectorul transporturilor rutiere, principalul exportator de servicii al României, care a depășit, anul trecut, chiar și serviciile IT se conduc afaceri bănoase. Se vede și în parcurile auto, dar și în afara lor, unde roțile camioanelor se învârt zilnic.

Până la profit însă e drum lung, iar problemele întâmpinate în vămi, dar și pe teritoriile altor state, sunt mai degrabă reguli, decât excepții. ”Țepe” de sute de mii de euro, șpăgi, șantaj, șosele bombardate în plin război, sunt doar câteva dintre experiențele nefericite trăite de mai mulți antreprenori din Iași, la volanul propriilor tiruri. Printre aceștia se află și Marian Iacomi, un important transportator din Iași, cu o experiență de peste 20 de ani în branșă.

Întrebat despre provocările acestui tip de business și care au fost limitele până la care a pus piciorul pe frână, acesta a adus vorba despre Germania și colaborările începute acolo, în anul 2004.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Un rege prea român

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...