Expert contabil, judecat pentru trafic de influență. Ar fi cerut bani pentru radierea unor firme cu datorii la stat

Data:

spot_img

Un expert contabil a fost trimis în judecată sub acuzația de trafic de influență și fals în înscrisuri, după ce ar fi cerut bani pentru a facilita radierea unor firme cu datorii de peste 2,3 milioane de lei către stat, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, vineri, Agerpres, procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui expert contabil, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în luna ianuarie, expertul contabil, atât direct, cât şi prin intermediul unui consilier superior în cadrul Serviciului Fiscal Orăşenesc Bolintin Vale, Nicoleta – Lucia Nae, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 10.000 de euro din care ar fi primit 5.000 de euro, pentru a determina pe funcţionarii publici din cadrul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti să faciliteze radierea din Registrul Comerţului a societăţii comerciale administrate de aceasta, cu ocolirea normelor legale în vigoare, în vederea eludării plăţii datoriilor înregistrate la bugetul de stat.

„La data de 10 martie, inculpatul ar fi întocmit un înscris prin care ar fi atestat, în mod necorespunzător adevărului, faptul că societatea respectivă nu are datorii, înscris pe care l-ar fi şi semnat în fals în dreptul rubricii ‘asociat unic’ şi l-ar fi depus la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru ca societatea comercială să fie dizolvată şi lichidată simultan, fără numirea unui lichidator, precum şi ca societatea să fie radiată din Registrul Comerţului, deşi cunoştea că aceasta înregistra obligaţii fiscale restante la bugetul de stat”, precizează anchetatorii.

Citește și: Divizarea Ucrainei pe modelul Germaniei postbelice, o ipoteză luată în calcul de istoricul Timothy Garton Ash

50.000 de euro ceruți pentru radierea unei firme cu datorii

În perioada aprilie – iunie, expertul contabil, atât direct, cât şi prin intermediul Nicoletei – Lucia Nae, ar fi pretins de la aceeaşi persoană suma de 50.000 de euro din care ar fi primit 15.000 de euro, pentru facilitarea radierii din Registrul Comerţului a unei alte societăţi comerciale, cu ocolirea normelor legale în vigoare.

Suma totală pe care o datorau cele două societăţi la bugetul de stat era de 2.311.569 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu, cu propunerea de a se menţine măsura controlului judiciar şi măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Nicoleta – Lucia Nae, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

În prezenţa apărătorului ales, Nicoleta – Lucia Nae a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi a fost de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, respectiv doi ani închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.

Dosarul de urmărire penală şi acordul Nicoletei – Lucia Nae de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise spre judecare Tribunalului Giurgiu.

Citește și: Curtea de Apel Constanța amână pronunțarea în dosarul de cumpărare de influență al ÎPS Teodosie | Info Sud-Est

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related