Explicația valului de demisii din Spitalul Județean Oradea. Mai mulți șefi de secții au renunțat la funcții | Bihoreanul

Data:

spot_img

Explicația valului de demisii din Spitalul Județean Oradea. Mai mulți șefi de secții au renunțat brusc la funcții săptămâna trecută pe motiv de incompatibilitate cu funcția. Demisiile ar fi venit în urma investigațiilor Bihoreanului care a aflat că mai mulți medici dețin funcții atât la stat, cât și în privat.

Demisiile au venit, de fapt, ca efect al investigaţiilor ziarului, care a verificat activităţile firmelor private ale tuturor şefilor din Spitalul Judeţean, aflând astfel că mai mulţi doctori încalcă Legea Sănătăţii, fiind şefi şi la stat, şi la privat, aşa cum recent a fost depistată şi şefa secţiei Obstetrică-Ginecologie II, dr. Rodica Negrini, mazilită după ancheta de presă.

BIHOREANUL vă dezvăluie cine sunt ceilalţi medici cu probleme şi ce explicaţii au.

Miercurea trecută, un scurt comunicat transmis de Spitalul Judeţean sub semnătura managerului Gheorghe Carp anunţa că 4 şefi de secţie şi-au dat demisia: dr. George Roiu, şeful compartimentului Oftalmologie, dr. Marcel Ovidiu Negrău, şeful secţiei ATI I, dr. Rodica Fiţ, şefa Serviciului prevenire şi supraveghere a infecţiilor asociate asistenţei medicale, şi dr. Eugenia Maria Domuţa, şefa secţiei ORL.

Citește și: O comună din Constanța a reușit să cheltuiască peste 3 milioane de euro pe achiziții directe și licitații simplificate | Info Sud-Est

Demisiile au avut drept motiv „starea de incompatibilitate cu funcția”

Pentru toţi, motivul era acelaşi: „starea de incompatibilitate cu funcţia”. Comunicatul nu a oferit, însă, niciun fel de explicaţii cu privire la cauza care a generat această incompatibilitate şi la consecinţele ei, nici nu a dezvăluit numele celor care urmau să le ia locul celor vizaţi.

De asemenea, nu pomenea nimic despre faptul că demisiile nu au fost provocate de nişte verificări – necesare, de altfel – ale conducerii spitalului, ci de întrebările ridicate în ultima vreme de BIHOREANUL privind medicii care deţin simultan atât funcţii de conducere în unitatea sanitară, cât şi poziţii de administratori de firme, fapt interzis de lege.

Continuarea, în Bihoreanul.ro

Citește și: Sistemul „E-Ticketing”, demarat în Iași în anul 2005, va mai întârzia încă 6 luni | Reporter de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook / Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor – Oradea)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Milionarii plajelor în care statul român a investit un miliard de euro. INFOGRAFIC

Între 2016 și 2022, statul român, prin Administrația Bazinală...

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”? Precizările ISJ Iași | Ziarul de Iași

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”, deși...