Aktual24: Explozia de la Crevedia, numeroase încălcări ale legii. Stația GPL nu mai avea autorizație din 2020

Data:

spot_img

Stația GPL din Crevedia nu avea autorizație de securitate la incendiu din 30.07.2020, au declarat surse oficiale pentru aktual24.ro. Stația trebuia să fie închisă din 14.10.2020, și totuși a continuat să funcționeze.

Informația a fost confirmată și de către Raed Arafat, care a menționat firma nu ar mai fi trebuit să funcționeze, „clar că nu mai avea avize sau autorizație.”

Explozia, de la transferul neautorizat de GPL

Un control din 2020 arătă că era utilizată o pompă de transvazare a gazului petrolier lichefiat neomologată, au precizat sursele. De asemenea, la momentul exploziei, pe amplasament s-au desfășurat operațiuni de „transvazare neautorizate” (transferarea gazului petrolier lichefiat dintr-o cisternă în alta).

Prima explozie a avut loc la 18.48, acolo se aflau trei cisterne de transport GPL. A doua explozie a avut loc la 20.56 iar a treia la 21.46.

Bilanțul victimelor a ajuns la 58 de persoane, din care 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 polițiști și 2 jandarmi, releva datele transmise de IGSU.

„Noi știm că firma cel puțin nu mai funcționa, clar că nu mai avea avize sau autorizație. Ancheta e realizată de Parchetul General.

Din punctul nostru de avere firma nu avea documente să funcționeze, firma nu avea activitate mai exact. Aici se știa că nu funcționează”, a mai declarat Raed Arafat.

Citește și: Bilanțul unei intervenții greșite: 43 din cele 58 de victime sunt din echipele de salvare

Procurorii au început o anchetă

Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat dosarul privind explozia care a avut loc sâmbătă în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița.

„În cauza se efectuează cercetări în rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru ( art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal).

A fost începută cercetarea la fața locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PICCJ.

Au fost cooptați ofițeri de politie judiciară din cadrul IGPR, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori de inspecția muncii, ofițeri din cadrul IPJ Dâmbovița”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.

Continuarea în Aktual 24


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A fost găsită încă o persoană decedată în inundațiile din Galați. Bilanţul creşte la 5 morţi

Încă o persoană decedată în urma inundaţiilor produse în...

Atenţionări Cod roşu de inundaţii, Cod portocaliu şi Cod galben de viituri în 13 bazine hidrografice

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA)...

Peste 15.000 persoane și 28 localităţi din 7 judeţe, afectate de inundații în ultimele 24 de ore

Peste 15.000 persoane, afectate de inundații. Efectivele MAI intervin...