​Explozie de cazuri de COVID-19 în județul Iași

Data:

Numărul cazurilor noi de infecţie cu SARS-CoV-2 în Iaşi este de la o zi la alta în creştere. Cea mai recentă raportare a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi arată că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 369 de persoane infectate, iar 130 de persoane se află internate în spitalele din Iaşi, dintre care şapte la Anestezie şi Terapie Intensivă cu forme grave ale bolii, la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Spitalul „Sf. Spiridon”.

Totodată, pe 26 iulie s-au internat 33 de persoane în spital. Creşterea abruptă a numărului de cazuri noi a început de pe 18 iulie, când în judeţ erau confirmate 272 de noi infectări, cu o zi înainte, pe 17, fiind doar 67 de cazuri noi (practic, o creştere a incidenţei de circa 500% în perioada 17-27 iulie).

Aceste creşteri se observă şi în numărul de intervenţii al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ). Dacă în luna mai numărul solicitărilor scăzuse până la 250 pe zi, acum în 24 de ore, echipajele medicale ale SAJ ajung şi la 600 de solicitări, foarte multe dintre acestea fiind cereri pentru testare.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: VIDEO Pandemia din pandemie. COVID-19 ne-a afectat psihic. Ce facem?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea dosarului a...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...