Explozie la Dedeman Botoșani: 12 răniți și 1 persoană în stare gravă | VIDEO

Data:

Explozie la Dedeman Botoșani: 12 răniți și 1 persoană în stare gravă, în urma unei deflagrații care a avut loc în urmă cu puțin timp la magazinul de materiale pentru construcţii. Explozia a fost urmată de un incendiu.

VIDEO AICI

UPDATE 9 iunie: Numărul de victime identificate: 15

Starea pacienților răniți în urma exploziei de la Dedeman Botoșani este următoarea:

  • Cei 3 pacienți de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași: – doi pacienți internați la unitatea de arși au fost detubați (unul este stabil, cu prognostic favorabil, al doilea încă instabil). Cel de al treilea pacient internat la ATI este stabil, evoluție favorabilă.
  • Cei 2 pacienti internati la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca) sunt în continuare intubați, iar starea lor rămâne gravă, având în vedere că sunt afectate căile respiratorii.
  • Cei 2 pacienți de la Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani au stare generală bună, iar evoluția este favorabilă.

Pacienți externați: 8, din Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani.


UPDATE 8 iunie: Specialiștii de la INSEMEX investighează cauzele exploziei de la Dedeman Botoșan

Specialiști de la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) din Petroșani au ajuns, sâmbătă dimineață, la Dedeman Botoșani.

Inspectorii care au cercetat și incidentul grav de la Colectiv, printre altele, au venit la Botoșani pentru a încerca să stabilească dinamica producerii exploziei.

Anchetatorii din cadrul mai multor instituții au umplut parcarea de la Dedeman încă de la primele ore ale dimineții. În afară de faptul că ancheta este coordonată de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, mare parte din instituțiile de anchetă au venit de la nivel central.

Astfel, pe lângă cei de la INSEMEX, la Dedeman au ajuns reprezentanți de la Institutul Național de Criminalistică, dar și de la Inspecția Muncii București.

Mai multe detalii aici.

UPDATE: Bilanțul exploziei de la Dedeman Botoșani:

  • 3 victime transportate la Iași (2 cu Black Hawk și 1 pe cale terestră)
  • 2 victime transportate la București (cu avionul)
  • 2 victime rămase în UPU Botoșani pentru supraveghere
  • 8 pacienți externați.

UPDATE: Ministerul Sănătății: Pacienții vor fi transportați la Iași și București

Până în momentul de față s-au înregistrat 13 victime, dintre care 4 în stare gravă, doi dintre pacienți fiind intubați. Pacienții prezintă arsuri de diferite grade într-o proporție de 10-15%, localizate în partea superioară a corpului, a transmis Ministerul Sănătății.

„Doi dintre pacienții aflați în stare gravă vor fi transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași, iar doi la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), pe cale aeriană, transportul fiind asigurat de DSU.

Imediat după producerea incidentului, Ministrul Sănătății împreună cu Centrul Operativ pentru Situații de Urgență au luat legătura cu UPU Botoșani, Serviciul de Ambulanță Botoșani, precum și cu Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca) și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon, pentru asigurarea cât mai rapidă a asistenței medicale pentru pacienții răniți”, se arată în comunicat.


UPDATE: Victimele au fost transportate la spital

12 victime transportate la spital, dintre care 1 persoană în stare gravă, intubată. Și elicopterul de Galați urmează să plece spre Botoșani, potrivit IGSU.

Centrul comercial deține autorizație de securitate la incendiu!


Explozie la Dedeman Botoșani. A fost activat Planul roșu

La faţa locului are loc o adevărată desfăşurare de forţe. Au ajuns mai multe echipaje de poliţie, pompieri şi 6 ambulanţe şi ambulanţa de victime multiple. Încă nu se ştie care au fost motivele deflagraţiei.

Autorităţile au activat PLANUL ROŞU de intervenţie. Conform ultimelor actualizări se pare că sunt 12 victime cu arsuri de gradele I, II şi III, iar una se află în stare mai gravă.

„O explozie urmată de incendiu s -a produs, în urmă cu puțin timp, într-un magazin de materiale de construcții de la intrarea în municipiul Botoșani, dinspre Suceava.

La fața locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detașamentului Botoșani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță. Din primele informații, șapte persoane au fost rănite și privesc îngriji medicale.

Alte 30 de persoane au ieșit singure din magazin. Se intervine pentru căutarea alte persoane surprinse ij magazin și pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor. A fost activat Planul Roșude intervenție”, a transmis ISU Botoşani, potrivit Monitorul de Botoșani.

Citește și: George Simion a xeroxat mii de semnături false, îl acuză procurorii

110 persoane s-au autoevacuat

Persoanele rănite au primit îngriji medicale la fața locului. Una se află în stare gravă, iar alte 110 persoane, angajați și clienți, s-au autoevacuat.

De asemenea, au fost constituite echipe de căutare salvare, care verifică dacă există și alte persoane rămase blocate.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Citește și: Primăria Tușnad a preluat ostil o afacere privată. Șicane, întârzieri, expropieri

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului, au fost alocate mai multe echipaje de intervenție ale ISU (Inspectoratul pentru Situatii), IGAv și Serviciul Județean de Ambulanță.

Totodată, având în vedere amploarea situației de urgență, în zonă a fost trimis elicopterul SMURD BlackHawk de la București.

Știre în curs de actualizare.

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Evenimentul „Câmpina de ieri, Câmpina de mâine” s-a încheiat cu o donație de 1.2 milioane de euro | Oglinda de Azi

Evenimentul „Câmpina de ieri, Câmpina de mâine” s-a încheiat...

Terenuri scoase din circuitul agricol cu acte aranjate. Cine sunt beneficiarii | Bihoreanul

Terenuri scoase din circuitul agricol cu acte aranjate. Cine...

Trei femei și-au anunțat intrarea în cursa pentru Cotroceni

Trei femei și-au anunțat intrarea în cursa pentru Cotroceni....