Explozie soldată cu „morți și răniți” la Ankara. Autoritățile turce denunță un atac „terorist” | VIDEO

Data:

spot_img

O explozie uriașă în fața sediului Turkish Aerospace Industries (TAI), în apropiere de Ankara, s-a soldat cu un număr de „morți și răniți”, a declarat miercuri ministrul turc de interne, afirmând că este vorba de un „atac terorist”, informează G4Media.ro.

„Un atac terorist a fost efectuat împotriva Turkish Aerospace Industries… Din nefericire, avem martiri și răniți”, a scris Ali Yerlikaya pe X, după ce presa locală a raportat o explozie și schimburi de focuri în fața amplasamentului situat la aproximativ 40 de kilometri (25 de mile) de Ankara. TAI este una dintre cele mai importante companii de apărare și aviație din Turcia. Printre alte proiecte, aceasta produce KAAN, primul avion de luptă al țării.

Potrivit G4Media.ro, primele imagini difuzate de canalul privat de televiziune NTV din Turcia au arătat un nor mare de fum în fața intrării în cartierul general al Turkish Aerospace. Explozia a avut loc în jurul orei 16.00 (1300 GMT).

Citește și: Atentatul cu bombă de la Arad. Fiica milionarului ucis, suspectă în dosar. A fost ridicată de anchetatori de la locuinţa sa

Potrivit celor mai recente informații, unii teroriști care au efectuat atacul au intrat în clădire și conflictul a continuat în interior, iar la ora actuală nu este clar dacă conflictul s-a încheiat sau nu. Conform primelor informații, se pare că există 2 morți.

Ministrul justiției a declarat: „Biroul procurorului șef din Ankara a lansat o anchetă cu privire la atacul terorist perfid, iar un procuror șef adjunct și opt procurori au fost desemnați” pentru a se ocupa de acest dosar, potrivit G4Media.ro.

La ora 17.20, CNN TURK transmite că „incidentul este încă în desfășurare” și că “2 teroriști sunt în interior”. Există posibilitatea unei luări de ostatici, potrivit sursei citate.

Citește și: Macabru. Anchetă penală în România și în Republica Moldova pentru moartea suspectă a două soții ale lui Beniamin Lup, președintele unei asociații de combatere a traficului de persoane

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură X)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce înseamnă intrarea Coreei de Nord, cu militari, în Europa | Universul.net

Coreea de Nord se află într-o complexă relație de...

Percheziţii în cazul asasinatului cu bombă de la Arad

Procurorii Parchetului General şi ofiţeri de poliţie efectuează, miercuri...