Expoziția de pictură „La început a fost cuvântul”

Data:

spot_img

Expoziția de pictură „La început a fost cuvântul” este deschisă publicului în perioada 27 iulie – 11 august 2024, între orele 10:00 şi 18:00, la Muzeul Național al Țăranului Român, Sala Irina Nicolau.

Artista Roxana Barbu încearcă să transmită prin lucrările sale „spontaneitatea desenului de linie, experimentat în prealabil într-o grafică dominată de simplitatea formelor și instinctul pur de moment.

„Simboluri sau personaje aflate la granița dintre tăinuit și explicit

Cercetarea relației dintre parte și întreg, de tipul micro și macrocosmos, se arată în comunicatul de presă transmis de organizatori pe pagina de Facebook al Muzeului Național al Țăranului Român.

Citește și: Ladislau Roth, dirijor israelian, supraviețuitor al Holocaustului, a împlinit 104 ani: „Ceea ce am trăit sunt lucruri care nu ar fi voie să fie uitate nicicând”

Roxana Barbu pune față în față materialul și spiritualul, vizibilul și invizibilul, într-o manieră unică, prin „simboluri sau personaje aflate la granița dintre tăinuit și explicit, cu trimiteri la temele abordate.

Expoziția invită la o interpretare proprie

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

„Astfel, vorbind despre creația divină și experiența umană, evocate prin semn și materie picturală, seriile Geneza și Lucifer XXI, prezente în expoziția La început a fost Cuvântul, sunt o invitație la conștientizarea esenței lucrurilor și cunoașterea profundă a perspectivei spirituale”, se mai preciziază în comunicat.

Privitorul este invitat să contempleze lucrările pentru a oferi o interpretare unică mesajului transmis de artista Roxana Barbu.

Citește și: Criminalul doctoriței stomatolog de la Brăila nu a fost extrădat în Germania pe motiv că avea un alt dosar în țară și a fost eliberat după 3 zile

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / Muzeul Național al Țăranului Român)

 

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Scandal, rumoare, splendoare! Noua/veche descriere a lumii culturale de la noi (II)

După scandalul de la Opera Națională București, din 2016,...

Expoziția „Surréalisme”. Mesajul transmis de ambasadorul României la Paris

Expoziția „Surréalisme” de la Centrul Pompidou din Paris. Mesajul...

International Opera Awards – soprana Adela Zaharia a fost nominalizată la premiul „Best Female Singer”

După nominalizarea din 2020, „Young Singer”, Adela Zaharia primește...