Expoziția „Locuri și stări” a pictorului Ion Sirota, deschisă la Casa Avramide din Tulcea

Data:

spot_img

Expoziția de pictură „Locuri și stări” a artistului Ion Sirota, originar din Delta Dunării, este găzduită de Casa Avramide din Tulcea. Lucrările sale vor fi expuse până pe 20 octombrie.

Expoziţia cuprinde 44 de lucrări realizate cu pastă de relief, acrilice, în ulei, tablourile surprinzând locuri din judeţele Tulcea şi Constanţa şi din Bucureşti, dar şi personaje care evocă războiul din Ucraina.

„Am considerat că această expoziţie este o poveste. Per ansamblu, pare că sunt două expoziţii, dar legătura dintre ele este omul. Dacă am reuşit să transmit o stare publicului, vom vedea la finele acestei expoziţii. Delta este locul meu preferat, satul natal în care s-au născut mulţi artişti”, a declarat, pentru Agerpres, artistul Ion Sirota.

Citește și: Clădiri construite ilegal la Mamaia Nord – cu până la cinci etaje peste limita legală. Cum a fost posibil. INFOGRAFIC cu proiectele și dezvoltatorii

În timpul vernisajului desfăşurat vineri după-amiază, reprezentantul filialei teritoriale a Uniunii Artiştilor Plastici, Adrian Pal, a apreciat lucrările semnate de Ion Sirota.

„Sirota este impresionist prin culoare, subiecte şi devine poate şi expresionist, pentru că pânzele sale sunt expresie totală şi lumină, sunt solarităţi coloristice care îndeamnă, sugerează şi provoacă privitorul la reconsiderări, regândiri ale imaginilor propuse”, a afirmat Adrian Pal.

Expoziţia „Locuri şi stări” va fi deschisă publicului până duminică, 20 octombrie.

Născut în anul 1961, în satul Letea, Ion Sirota a absolvit Şcoala populară de artă din Tulcea, iar din anul 1985 a participat cu lucrări la peste 100 de expoziţii în România şi străinătate.

Citește și: Decizie CJUE într-un proces deschis de un transgender român: Statele UE trebuie să recunoască o schimbare de gen obţinută în alt stat UE

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: AGERPRES / Luisiana Bigea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cele mai bune documentare românești, prezentate la Astra Film Festival 2024 | Mesagerul de Sibiu

Cele mai bune documentare românești vor fi prezentate la...

Sancțiunile aplicate de Protecția Consumatorilor aduc îmbunătățiri în Sistemul de Garanție-Returnare la Iași | Ziarul de Iași

Sancțiunile aplicate de Protecția Consumatorilor aduc îmbunătățiri în Sistemul...

Contractul pentru supervizarea lucrărilor la metroul din Cluj-Napoca, semnat vineri | Monitorul de Cluj

Contractul pentru supervizarea lucrărilor la metroul din Cluj-Napoca va...