Expoziţia „Luminile lui Caravaggio”

Data:

spot_img

Expoziţia „Luminile lui Caravaggio” este organizată de Muzeul Naţional de Artă Timişoara în perioada 16 noiembrie 2024 – 28 februarie 2025, în Galeria Ioachim Miloia a Palatului Baroc.

Lucrările lui Caravaggio surprind începutul modernităţii în pictura europeană. Prin folosirea tehnicii clarobscurului, artistul sporește dramatismul scenelor prezentate, dar și intensitatea emoțională transmisă privitorului.

În cadrul evenimentului vor fi expuse 43 de opere care subliniază influența lui Caravaggio „în rândul pictorilor contemporani vremii sale, cât și contribuția acestuia la ceea ce avea să devină barocul european ca deschizător de drum al modernității picturii la nivel mondial”, se precizează în descrierea expoziției, pe site-ul MNArT (Muzeul Naţional de Artă Timişoara).

Citește și: Începe Karpatia Horse Show pe Domeniile Cantacuzino. Irina Bossy-Ghica: „Încercăm să le arătăm tuturor că, în ciuda ravagiilor comunismului, cultura, arta, esteticul și eleganța sunt în continuare prezente în această țară”

Lucrările lui Caravaggio au prezentat un interes sporit pentru Roberto Longhi, un important istoric de artă al secolului al XX-lea, care a dezvoltat o fascinație reală pentru tehnica folosită de artist, fiind cel care a pus bazele unui nucleu de cercetare al operelor și istoriei creatorului de artă din perioada renascentistă târzie.

Se estimează prezența unui public numeros

„După expoziţia de succes din anul TM2023, ‘Brâncuşi – surse româneşti, perspective universale’, evenimentul Caravaggio cred că va aduce un public mult mai numeros, inclusiv de dincolo de graniţele României”, a declarat Filip Petcu, directorul MNArT, pentru agerpres.

Expoziția va fi deschisă de miercuri până duminică între orele 10,00 şi 18,00. Biletele se pot achiziționa AICI.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: mnart.museum/expozitia-luminile-lui-caravaggio/)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related