Expoziția „Surréalisme”, de la Centrul Pompidou din Paris, marchează 100 de ani de la apariția suprarealismului, care a avut un rol important în istoria artei moderne

Data:

spot_img

Expoziția „Surréalisme”, de la Centrul Pompidou din Paris, marchează 100 de ani de la apariția suprarealismului, care a avut un rol important în istoria artei moderne. Președintele Centrului Pompidou a introdus-o ca pe o nouă reușită curatorială „după triumful expoziției Brâncuși din acest an”, anunță Ambasada României în Franța, într-o postare pe Facebook.

Expoziția va dura până pe 13 ianuarie 2025 și este un prilej deosebit pentru cei care se află acum în Paris: „o călătorie remarcabilă prin arta care a definit un segment major al culturii moderne, ce conține un «semn» românesc valoros și memorabil”.

Între numele de rang înalt care aparțin acestei mișcări artistice, îl vom regăsi și pe pictorul român Victor Brauner, prezent în importante colecții muzeale și private occidentale. Victor Brauner a devenit tot mai cunoscut, de un public numeros, și la noi în țară, în urma celor două expoziții organizate în cadrul programului „Timișoara, capitală europeană a culturii în 2023”, precum și la București la MNAR, în 2023-2024.

Sub forma unui  labirint, cu 13 capitole tematice și cu un conținut divers de pictură, desen, sculptură, arhivă sau film, expoziția conține și prezentarea excepțională a manuscrisului original al Manifestului suprarealismului, semnat de Andre Breton, și împrumutut de la Biblioteca Națională a Franței.

Citește și: În scaun cu rotile, activistul de mediu Daniel Bodnar „nu se încadrează în grad de handicap”. Explicațiile șefei Comisiei medicale

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ambasada României în Franța / Ambassade de Roumanie en France / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Trei cine-concerte, bijuterii cinematografice din secolul trecut, în programul TIFF Oradea

Programul TIFF Oradea. Organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania...

„Evadarea tăcută” a Oanei Pellea la Luxemburg: turneu cu două spectacole în septembrie

Spectacolul Teatrului Național I.L.CARAGIALE „Evadarea tăcută”, regizat și interpretat...