Expoziție despre trecutul medieval al Bucureștiului

Data:

Expoziție despre trecutul medieval al Bucureștiului. Intitulată „Arheologie digitală: Trecutul medieval al Bucureștiului dintr-o perspectivă ceramică”, expoziția va avea loc vineri, 5 iulie 2024, ora 17:00, la Palatul Suțu, Bd. Ion C. Brătianu nr. 2, București.

Proiectul este organizat de Muzeul Municipiului București în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului și Centrul de Cercetări Arheologice „Vasile Pârvan”, și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Citește și: Corul Madrigal la FITS. Peste 10.000 de spectatori la spectacolele care au marcat începutul şi finalul festivalului de la Sibiu

Vernisajul expoziției tematice include:

  • „artefacte ceramice valoroase descoperite în locaţii emblematice din Centrul Vechi al Capitalei, atât de la Curtea Veche, cât şi din hanurile şi clădirile private şi de cult care au marcat evoluţia urbană a Capitalei;
  • analize tipologice şi cronologice care integrează aceste artefacte în contextul istoric local, valorificând şi o parte din arhiva fotografică a Muzeului Municipiului Bucureşti din perioada de început a cercetărilor arheologice şi din cele mai recente;

Citește și: Două recorduri mondiale stabilite de românii din Nürnberg: 1.667,41 m de brâu românesc, cu o greutate de 70 kg

  • studii şi surse referitoare la obiceiurile domestice şi sociale ale bucureştenilor din acele vremuri”, au transmis reprezentanții Muzeului Municipiului Bucureşti, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Motive pentru a participa:

„Cercetările arheologice desfășurate de Muzeul Municipiului București, începând cu anii ’50 și continuând până în prezent, au adus la lumină artefacte care completează istoria scrisă a orașului nostru.

Analizele tipologice și cronologice ale pieselor din ceramică, cea mai frecventă categorie de descoperiri, ne permit să înțelegem mai bine obiceiurile domestice și sociale ale bucureștenilor, oferindu-ne detalii prețioase despre alimentația și relațiile comerciale ale vremii”, se menționează pe site-ul muzeulbucurestiului.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Citește și: Povestea profesorului de la Harvard care și-a luat casă în Transilvania: „Prin Criț, poți să vezi stadiul lumii globale”

(sursa foto: Facebook / Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu )

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cunoscut afacerist bucureștean, prins în flagrant încasând 70.000 euro | Aktual24

Cunoscut afacerist bucureștean, prins în flagrant încasând 70.000 euro....

Ziua Statelor Unite ale Americii, sărbătorită la Sibiu | Mesagerul de Sibiu

Ziua Statelor Unite ale Americii, sărbătorită la Sibiu prin...

A murit scriitorul Ismail Kadare, cel mai cunoscut autor albanez contemporan

A murit scriitorul Ismail Kadare, la vârsta de 88...