Turiști din SUA, Cuba, Tasmania sau Coreea de Sud, din țări europene sau alte zone ale României, pe două roți sau făcând autostopul, au descoperit municipiul Caransebeș de-a lungul celor 9 ani de activitate a Centrului Național de Informare și Promovare Turistică.
Nu toate poveștile încep cu „A fost odată ca niciodată…”. Poveștile turistice încep, de obicei, cu „Ce ar fi dacă…?”
Ce ar fi dacă am călători pentru a avea ce povesti? Ce ar fi dacă nu ne-am limita la orașele mari și la obiectivele turistice renumite? Ce ar fi dacă ne-am îndrepta pașii și spre locuri mai puțin cunoscute pentru potențialul lor turistic, dar la fel de bogate în istorie, cultură, personalități și povești?
Un astfel de loc este și municipiul Caransebeș, cunoscut ca un oraș de tranzit, amplasat strategic în apropierea unor obiective turistice cunoscute, precum Muntele Mic, Poiana Mărului, Băile Herculane, Semenic, fiind un nod rutier și feroviar, cu perspective semnificative de dezvoltare. Dar ce ar fi dacă am pătrunde dincolo de ce este la îndemână, de ceea ce găsim la o simplă căutare pe Internet?
Se spune că esențele tari stau în sticluțe mici, iar dacă știi să deschizi dopul sticluței, vei descoperi o esență de neuitat.
Continuarea în Express de Banat
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: expressdebanat.ro)