Exproprieri pentru Autostrada Buzău – Focșani: Tudorel Toader va primi 10.000 de lei, Marian Oprișan – 4 lei

Data:

Mai mulți politicieni vor primi despăgubiri de la stat pentru că dețin terenuri pe unde va trece Autostrada A7, secțiunea Buzău-Focșani. Printre ei se regăsesc vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, și fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, cu sume mici, potrivit unui proiect pus în dezbatere de Ministerul Transporturilor.

Cea mai mare despăgubire o va primi moștenitorul marii familii de boieri Ghyka – latifundiari în Vrancea, chiar miniștri în Guvernul Brătianu. Mihai Ghyka va primi suma de 1,5 milioane de lei pentru terenurile pe care le deține la marginea Focșaniului, în zonă rezidențială. Dintre societățile comerciale, cea mai mare sumă o va primi fostul ILF, actualmente SC Salf SA – peste 870.000 de lei pentru terenurile arabile și livezile din comuna vrânceană Milcovul. Mai mulți afaceriști locali deținători de livezi în extravilanul Focșaniului vor primi și ei despăgubiri de la stat.

Citește și: Cine controlează televiziunile. Ionel Palăr, 9.200 de lei pe minut, de la stat. Și multe diplome

Fostul ministru al Justiției, vrânceanul Tudorel Toader va fi și el expropriat și va primi peste 10.000 de lei pentru terenurile arabile deținute în extravilanul Focșaniului. De asemenea, fostul președinte al PSD Vrancea, vicepreședinte la CJ, Marian Oprișan, va fi și el expropriat, pentru un metru de teren care va fi afectat de autostradă, dintr-un lot de 1236 de metri, primind suma de 4,27 lei.

Continuarea, în G4Media!

Foto Facebook Tudorel Toader

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent redactor-șef la publicația Vrancea24, Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent Academia Cațavencu, Ziua și Cotidianul, realizator de talk-show la Realitatea TV Focșani si TV Diplomatic Focșani, corespondent Romania TV pana in 2014. De asemenea, este coordonator al Realitatea de Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related