duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăNewsletterExterminarea cu praf din zona unui cimitir din Iași: Primăria pune în...

Exterminarea cu praf din zona unui cimitir din Iași: Primăria pune în fiecare an nisip în loc să asfalteze

În urmă cu 10 zile iar s-a întins un strat de pietriș și nisip pe strada Ștefan Dimitrescu. Oamenii s-au îngrozit: „Înghițim tot acest praf. Copilul mi-a făcut rinită”, spune o mamă. Strada e anunțată în planul de modernizări din februarie 2020. Nu s-a mișcat nimic. Locuitorii din zonă vor să imite protestul locuitorilor din Green Park: „Schimbăm denumirea străzii în Mihai Chirica”. Praful din case e gros de-un deget.

O stradă din poarta Cimitirului Buna Vestire distruge sănătatea locuitorilor din zonă. „Ne îmbolnăvim și cu plămânii, dar și cu nervii”, spun ei. Pe de-o parte pentru că amestecul de nisip și pietriș pe care îl întinde Citadin în fiecare an este extrem de nociv pentru căile respiratorii, iar pe de altă parte pentru că petițiile lor, care durează de ani de zile, sunt ignorate de șefii Primăriei.

Acum 10 zile, pe strada Ștefan Dimitrescu iar s-a întins stratul de nisip. „Ne-au nenorocit”, spune o mamă care are casa aici. „Copilul a fost diagnosticat cu rinită, se ridică nori de praf, suntem la regim de intoxicare, praful în casă e de-un deget”, povestește Ioana Ciocârlan.

Ceva mai sus, la 100 de metri, alți ieșeni revoltați, pe strada Valea Adâncă. Oamenii din zonă au tot depus cereri la Primărie pentru ca strada să fie asfaltată. Primăria a anunțat, cu mai bine de un an în urmă, modernizarea străzii Ștefan Dimitrescu. Nu s-a produs. Dar oficial este în planul de asfaltări.
Periodic, primarul anunță această listă, unele străzi sunt programate la execuție, altele la evaluarea indicatorilor tehnico-economici, iar altele în faza de proiectare a lucrărilor. Dar termenele anunțate sunt amânate la nesfârșit.
Pentru Valea Adâncă, s-a ajuns la ignorarea totală a petițiilor. „Le-am întocmit un dosar întreg, nu au dat niciun răspuns”, spun proprietarii. Inspirați de protestul locuitorilor din Green Park, vor și ei să redenumească, simbolic, strada Valea Adâncă în strada Mihai Chirica.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE