Extinderea UE: Crește războiul declanșat de Rusia probabilitatea unei aderări accelerate?

Data:

Ucraina, Georgia și Republica Moldova ar dori să adere cât de repede se poate la UE. Crește războiul Rusiei probabilitatea unei aderări accelerate? Un summit european analizează acum problema, potrivit Deutsche Welle.

Cele 27 de state membre au căzut deja de acord să accepte cererile de aderare înaintate de Ucraina, Gerogia și Moldova și să le trimită mai departe spre verificare Comisiei de la Bruxelles. Președintele Consiliului European, Charles Michel, care va conduce summitul UE de joi și vineri de la Paris, a confirmat că reuniunea se va concentra pe cererile de aderare prezentate de cele trei țări din Parteneriatul Estic al UE.

Procesul poate dura mai mulți ani

Verificarea unei cereri de aderare de către Comisia Europeană durează de regulă până la 18 luni. Apoi, statele respective primesc statutul de candidați. Dar mai pot trece apoi ani mulți până la începerea efectivă a negocierilor de aderare.

În prezent, patru state din Balcanii de Vest și Turcia au statut de candidați. Cu Serbia și Muntenegru se desfășoară negocieri de aderare, în timp ce Macedonia de Nord și Albania așteaptă încă demararea acestor negocieri. Bosnia-Herţegovina și Kosovo nu au primit deocamdată nici măcar statutul de candidați

Continuarea, AICI!

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O locomotivă a luat foc într-o gară din Iași. 200 de călători au fost evacuaţi

Pompierii au fost solicitaţi să intervină în Gara Scânteia...

Aktual24: 14 țări au semnat un acord prin care își reduc dependența economică față de China

Membrii blocului Indo-Pacific Economic Framework for Prosperity (IPEF), format...

Prima zi de înscriere la examenul de Bacalaureat, cu angajații din învățământ în grevă generală de o săptămână

Calendarul înscrierilor pentru examenul de Bacalaureat 2023 a rămas...