Facultatea de Științe Politice a SNSPA, reacție la scandalul profesorilor acuzați de abuzuri sexuale. “Indignare și dezgust” despre Bulai, Pieleanu nu e pomenit

Data:

spot_img

Facultatea de Științe Politice a SNSPA a postat joi un mesaj adresat studentelor și studenților săi în contextul investigației realizate de Snoop.ro, care a publicat mărturii ale unor studente ce îl acuză pe profesorul Alfred Bulai de abuzuri sexuale.

Un alt profesor de la SNSPA, Marius Pieleanu, este acuzat și el de foste studente de hărțuire sexuală.

În mesajul către studenți, reprezentanții Facultății de Științe Politice fac referire doar la cazul Bulai despre care susțin că “mulți dintre noi știam despre unele afirmații care pot fi catalogate ca sexiste, rasiste și homofobe ale lui Alfred Bulai din cadrul cursurilor. În rest, auzeam doar zvonuri. Nu am primit plângeri”.

“Reacția a întârziat nepermis de mult. Rigorile comunicării în contextul anchetelor aflate în desfășurare ne-au limitat într-o oarecare măsură posibilitatea de a ne exprima. Dorim să vă comunicăm faptul că suntem profund afectați de informațiile dezvăluite în ultimele zile și că vrem să ne asumăm responsabilitatea pentru a schimba ceea ce nu funcționează  și pentru a ne asigura că Facultatea de Științe Politice este un spațiu sigur, unde aveți prioritate, unde vocea voastră este auzită și unde vom lua toate măsurile necesare pentru a garanta că principiile pe care le promovăm sunt respectate”, a transmis Facultatea.

Citește și: Marius Pieleanu a declarat că întrerupe contractul cu SNSPA după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală

Reprezentanții Facultății susțin că ceea ce știau despre comportamentul lui Alfred Bulai nu este ceea ce au aflat “cu indignare și dezgust” din reportajul Snoop.ro. “Amploarea și gravitatea situației, așa cum este detaliată de supraviețuitoarele abuzurilor reclamate depășește orice imaginație. La nivel instituțional, din punct de vedere juridic, exclusiv pe baza zvonurilor, nu se poate sancționa o persoana acuzată. Dar acest argument nu este o scuză. Întotdeauna se poate face mai mult. Nu avem, individual, putere să cenzurăm comportamentul unui coleg, dar ceea ce vom face de acum înainte, ca echipă și ca instituție ne definește mai mult decât ceea nu am făcut până acum”, potrivit Facultății.

Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA susține că prioritatea actuală este să contribuie la îmbunătățirea culturii instituționale din Facultate și Universitate cu norme, proceduri și punți de încredere pentru a preveni orice formă de hărțuire. În acest sens, potrivit Facultății de Științe Politice, se lucrează deja la: elaborarea unei strategii instituționale speciale de prevenire a hărțuirii și a oricărei forme de abuz; instituționalizarea unor activități concrete de prevenire prin programe de formare la nivelul facultăților; realizarea unei analize riguroase care să fundamenteze toate măsurile necesare pe care le putem adopta în FSP pentru a garanta sub toate aspectele un mediu sigur, bazat pe respect reciproc.

“Am primit mesajele voastre și înțelegem îngrijorarea. Pentru noi este esențială o relație cu studenții bazată pe încredere. Vă transmitem, atât vouă, cât și familiilor voastre faptul că noi considerăm inacceptabile și de o gravitate extremă atitudinea și comportamentul abuziv în general, cu atât mai mult abuzul sexual, emoțional și psihologic, prin folosirea relației de putere și autoritate, într-un spațiu educațional. Suntem conștienți că astfel de abuzuri afectează demnitatea și drepturile fundamentale ale persoanei și distrug încrederea studentelor, studenților și părinților în sistemul universitar”, a precizat Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA

Puteți citi mesajul integral al Facultății de Științe Politice către studentele și studenții săi AICI.

Citește și: Alfred Bulai, acuzat de hărțuire sexuală de foste studente, și-a depus cerere de pensionare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facultatea de Științe Politice – SNSPA / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc şi a ars complet în Vama Nădlac II

Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc şi...

Geoparcul UNESCO Ţara Haţegului: Arta şi ştiinţa se întâlnesc în proiectul ”The Big Green”

Proiectul european „The Big Green” (TBG), care aduce împreună...

Expert Forum a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024

Expert Forum (EFOR) a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile...

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști, acesta...