Falsul lui Ciolacu despre primul loc de muncă și minciunile despre cariera sa | Recorder

Data:

Falsul lui Ciolacu despre primul loc de muncă și minciunile despre cariera sa. Recorder a refăcut traseul profesional și de mic întreprinzător local al premierului Ciolacu, pe care îl acuză că „își folosea funcțiile publice pentru a face bani privați”.

„De un an, România are un premier cu aspirații de președinte, dar cu un CV mai mult decât subțire. Noutatea e că până și această biografie a sa, afișată pe site-ul Guvernului, este cosmetizată șmecherește pentru a se apropia, cât de puțin, de exigențele unor funcții atât de înalte”, scrie Recorder.

„Una dintre cele mai flagrante încercări de fardare a trecutului lui Marcel Ciolacu e falsul legat de primul loc de muncă.

Aici, premierul susține public că ar fi lucrat într-o mare întreprindere bucureșteană. De fapt, în 1989, era muncitor necalificat la o cooperativă meșteșugărească din Buzău”, se arată în investigația Recorder.ro.

Citește și: Cum a reușit Nicu Ștefănuță. Momentele cheie ale campaniei de succes a unui candidat independent

Falsul lui Ciolacu despre cariera sa

● În anii ’90, l-am găsit deopotrivă în postura de finanțator de top al partidului, dar și de protejat social, care pretinde și obține astfel o casă de la primărie.

● Apoi, se prezintă vag ca „antreprenor, administrator și asociat” la mai multe companii private. În realitate, era un afacerist și un politician local minor. Totuși, un jongler abil care, după paravanul unor buticuri din piață, își folosea funcțiile publice pentru a face bani privați. Două episoade sunt și azi relevante: parteneriatul cu OMV din anii 2000 și afacerea unei păduri defrișate, luate de la stat, pe terenul căreia s-a ridicat între timp magazinul Dedeman din Buzău.

● Ne întoarcem inevitabil și la revoluționarul Ciolacu. O ipostază din care a susținut că nu a cerut vreodată beneficii. Și totuși, certificatul de revoluționar i-a adus, pe rând, un teren agricol, un spațiu comercial în Piața Centrală din Buzău pe care și-a ridicat apoi afacerile și nu unul, ci două locuri de veci în Cimitirul „Eroilor”. Cel puțin în scriptele primăriei buzoiene, Marcel Ciolacu este un erou. Titulatură obținută tot printr-o cosmetizare a realității.

● Dar, deși lungul drum până la funcția de prim-ministru e pavat cu inadvertențe, falsuri și situații evidente de conflict de interese, premierul de azi refuză să le clarifice. Solicitarea Recorder de a ne acorda un scurt interviu explicativ despre parcursul său personal și profesional a fost refuzată de Marcel Ciolacu cu argumentul că are o agendă mult prea încărcată.

Citește articolul integral, în Recorder.ro

Citește și: Consiliul Suprem de Apărare a Țării se întâlnește pentru a discuta posibilitatea transferului de rachete în Ucraina

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Guvernul României)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Accident cu cinci morţi în Suceava. Șoferul unei autocisterne a adormit la volan

Accident cu cinci morţi în Suceava. Un accident rutier...

PressOne: Mircea Geoană a plagiat din doi președinți americani – Bill Clinton și George W. Bush

Mircea Geoană ar fi plagiat prin traducere, fără vreun...

Incendiu de proporții pe un câmp de lângă Băicoi. Circulația a fost oprită pe DN1 VIDEO

Un incendiu de proporții izbucnit pe un câmp de...

Peste 1.000 de angajaţi ai MAI vor fi detaşaţi pe litoral în acest sezon estival

Peste 1.000 de poliţişti şi pompieri vor acţiona pe...