Familia lui Costel Alexe, președintele CJ Iași, are 5 vile pe terenuri de la Primărie | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Familia lui Costel Alexe, președintele CJ Iași, are 5 vile pe terenuri de la Primărie. Suprafețele de teren au fost achiziționate la sume derizorii.

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, s-a apucat de lucrările de la vila de la Aroneanu. Casa este situată pe un teren concesionat în urmă cu 10 ani de la Primăria condusă de subordonatul său politic, Benone Moruzi.

Conform condițiilor legale din contractul de concesionare, Alexe trebuia să piardă terenul de mult, pentru că n-a respectat termenul de 5 ani pentru edificarea casei.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Radu Hosu: Acest partid este pe moarte acum

Termenul a fost prorogat, Primăria Aroneanu asumându-și vina pentru întârzierea eliberării autorizației de construcție.

Familia lui Costel Alexe. Toți frații au case în noul cartier

Costel Alexe a obținut parcela de 500 mp pe malul lacului apelând la finul său, Sorin Afloarei, vicepreședinte CJ, care a jucat rolul de mână moartă la licitație.

Pe parcelele vecine de pe malul lacului, frații Costel și Mihai Alexe, Adina Dura și mama lor, Maria Alexe, și-au ridicat, de asemenea, propriile vile.

Florin și Mihai Alexe locuiesc deja de câțiva ani în casele edificate. Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, s-a apucat, din aprilie, să-și ridice casa de pe malul Lacului Aroneanu, plasată la 100 m de vilele fraților săi și a mamei.

Autorizația de construcție lipsește de pe site-ul comunei

Sunt deja turnate fundația și planșeul de la etajul 1, parterul având două arcade largi, amprenta la sol fiind de circa 150 mp. Casa este situată pe un teren pe care Costel Alexe l-a concesionat în 2014.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Gabriel Filip: Poziționarea spre centru-dreapta este benefică acum pentru România

Pe Google Maps, o imagine din satelit a construcției confirmă amprenta la sol de 150 mp. Conform plăcuței cu informații de la șantier, autorizația nr. 17 a fost emisă de Primăria Aroneanu pe 8 martie 2023, pe numele președintelui Consiliului Județean Iași.

Pe site-ul Primăriei Aroneanu lipsește acest document. Autorizațiile din martie 2023 sunt absente în mod subit pe site-ul comunei. Întreaga platformă online este în devălmășie.

Continuarea în Reporter de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
Iulian Mofteescu
Iulian Mofteescu
Iulian Mofteescu este jurnalist, la Reporter de Iași.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related