Familia Vicol – Ciorbă a vândut un ceas cu aproape 1 milion de lei

Data:

spot_img

Camera Deputaților a postat, cu întârziere, declarația de avere a Laurei Vicol Ciorbă, deputat PSD și șefa Comisiei Juridice din Camera Deputaților, pe site-ul instituției. Din document rezultă că familia a vândut anul trecut un ceas cu 975.000 de lei, dar valoarea colecției a rămas neschimbată.

Din document rezultă că aceasta deține împreună cu soțul Vladimir Ciorbă, bijuterii și ceasuri în valoare de 852.000 de euro. Anul trecut, familia a deschis un cont bancar în care a depus 92.460 de dolari. Valoarea totală a sumelor deținute de cei doi în bănci este de 340.000 de euro, 186.000 de lei și 92.000 de dolari.

Citește și: Clotilde Armand cere verificarea averilor judecătoarei Lia Savonea și a fratelui șefului ANI

Vicol susține că a acordat două împrumuturi în nume personal către „IGM” în valoare de 150.000 de euro și 1124.000 de lei.

Anul trecut, indemnizația de deputat a Laurei Vicol a fost de 141.000 de lei, la care se adaugă veniturile soțului: 170.000 de lei salariu de la Nordis Management, 10.500 de lei de la Car Studio Detailing SRL, 36.000 de lei de la Hathor Trading Estate SRL, 1930 de la Best Luxury București și 25.000 de la Nordis Mamaia.

Vladimit Răzvan Ciorbă susține că a încasat dividende de la firmele în care este acționar în valoare de 877.000 de lei. Anul trecut dividendele încasat ede acesta erau de 10 milioane de lei.

Tot el a vândut părțile sociale ale unei firme, dar a secretizat suma pe care a încasat-o.

Vânzare nesemnificativă

Soțul deputatei a vândut și un ceas cu 975.000 de lei, adică 195.000 de euro. În ciuda tranzacției, valoarea „bijuteriilor și ceasurilor” a rămas neschimbată față de anul trecut, adică tot 740.000 de euro.

Familia susține că deține doua două apartamente modeste în suprafață de 44 și 56 metri pătrați în București și Constanța.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu anunță modificarea OUG 84 privind suspendarea permisului

Supranumită „avocata interlopilor”, Laura Vicol a fost acuzată de procurorii DNA de favorizarea făptuitorului, complicitate la exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Aceasta a fost trimisă în judecată de DNA și ulterior achitată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în octombrie 2018.

Profit mai mare decât cifra de afaceri

Familia Ciorbă-Vicol dezvoltă mai multe ansambluri rezidențiale sub denumirea Nordis. Societatea Nordis Management a avut anul trecut o cifră de afaceri de 165 milioane de lei și un profit de 1,1 milioane de lei. Societatea este dată în judecată și i se cere insolvența într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului București.

Cei doi soți mai sunt asociați în societatea Tathor Trading Estate SRL. Anul trecut, firma cu un singur angajat și obiect de activitate „agenții imobiliare” a avut o cifră de afaceri de 5 milioane de lei și, lucru extrem de rar, un profit de 5,4 milioane de lei.

Deputata PSD a fost căsătorită cu omul de afaceri Mihai Tiberiu Vicol, al cărui nume încă îl poartă. El a fost condamnat definitiv, printr-o decizie din 7 decembrie 2011, la 4 ani și 9 luni de închisoare într-un dosar pentru fraudă cu fonduri europene. Prejudiciul a fost de peste 500.000 de euro. 
Ea a fost avocata mai multor interlopi printre care Sile Cămătaru și Silviu Dudiță zis Fluturică, brațul armat al Cămătarilor.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Concursul Internațional „George Enescu” – seria recitalurilor – Săptămâna Violoncelului

Odată demarat Concursul Internațional „George Enescu” (31 august-27 septembrie),...

Camelia Ciripan a obținut bronzul la Jocurile Paralimpice de la Paris

Camelia Ciripan a obținut bronzul la Jocurile Paralimpice de...

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...