duminică, 22 mai 2022
AcasăNewsletterFântâna de la Antibiotice Iaşi - Operă a marelui sculptor Constantin Baraschi

Fântâna de la Antibiotice Iaşi – Operă a marelui sculptor Constantin Baraschi

Cu prilejul aniversării a 65 de ani de existenţă, Antibiotice SA a restaurat complexul statuar din faţa intrării principale, sub atenta supraveghere a specialiştilor restauratori din cadrul Complexului Naţional Muzeal „Moldova” Iaşi. Istoria acestui ansamblu statuar este inseparabil legată de istoria companiei Antibiotice, avându-şi rădăcinile în anii de după cel de-al doilea război mondial.

În cadrul eforturilor de relansare economică a Iaşului, a fost construită între 1953-1955, Fabrica de Antibiotice, unitate de producţie care avea să devină foarte repede unul dintre principalii producători de medicamente din România.

În piaţeta de la intrare, autorităţile au montat o fântână cu o frumoasă statuie. Monumentul de for public este alcătuit dintr-un bazin din mijlocul căruia se înalţă un piedestal pe care a fost montată statuia unei femei care ţine pe umărul drept un ulcior din care curge apă. La piciorul stâng al femeii este amplasat un copil cu un buchet de flori, care se ţine cu o mână de rochie. Ambele personaje privesc cu tandreţe unul spre celălalt. Postamentul piedestalului este decorat cu altoreliefuri reprezentând copii care se joacă cu diferite animale.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE