Fapte de corupție la Botoșani. Un instructor auto a ajuns în fața instanței | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Fapte de corupție la Botoșani. O rețea care facilita obținerea frauduloasă a permiselor auto a fost descoperită de procurori. Doar că, la finalul anchetei, numai un instructor auto din Flămânzi a ajuns în fața instanței.

În ciuda investigațiilor extinse și a dovezilor clare, restul suspecților au scăpat, inclusiv o polițistă locală, care a scăpat de acuzații din cauza unor erori procedurale.

Citește și: Milionarii plajelor în care statul român a investit un miliard de euro. INFOGRAFIC

Ancheta a început în 2017, după ce o petiție anonimă a ajuns la Serviciul Județean Anticorupție Botoșani. Din aceasta reieșea că funcționari publici acceptau mită pentru a trece candidați la examenele auto.

Era o practică cunoscută

O investigație mai amplă a scos la iveală o practică obișnuită – locuitori din județul Iași își schimbau temporar adresa de reședință în Botoșani pentru a obține mai ușor permisul auto, colaborând cu instructori corupți și funcționari.

Citește și: Franța, Germania și România își reafirma sprijinul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova

Operațiunea a dezvăluit o schemă bine pusă la punct. Cursurile de legislație și orele de conducere erau falsificate, iar examenele erau aranjate în schimbul unor sume de bani. Mai grav, funcționarii medicali emiteau fișe false pentru testele psihologice și medicale necesare dosarelor de examen, tot contra cost. Comunicarea între membri rețelei se făcea pe WhatsApp, iar discuțiile interceptate au fost folosite ca dovezi.

Un investigator sub acoperire a devenit cheia operațiunii de destructurare. El a plătit instructorului din Flămânzi, Vasile B., pentru a „rezolva” examenul auto fără a urma cursurile obligatorii. Investigatorul a primit fișe și dosare false, iar chiar înaintea examenului, instructorul i-a cerut bani suplimentari pentru a-l programa mai repede la proba teoretică.

Continuarea în Monitorul de Botoșani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related