Fără sporul de doctorat. Categoriile profesionale afectate | Banatul Azi

Data:

Fără sporul de doctorat. Categoriile profesionale afectate de hotărârea Înaltei Curți de Casație şi Justiţie (ICCJ).

Dascălii care și-au echivalat studiile doctorale cu gradul didactic I nu vor mai beneficia de sporul de doctorat. Decizia se aplică indiferent de data la care a fost obținut titlul științific.

Aceeași hotărâre este valabilă și în cazul profesorilor care au funcții de conducere în școli, CCD-uri (Casele Corpului Didactic) sau Inspectorate Școlare.

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

Indemnizația de doctorat și beneficiile salariale nu se mai cumulează

Sindicatul Învățământului Preuniversitar (SIP) Hunedoara a transmis că indemnizația de doctorat și beneficiile salariale pentru gradul didactic I nu se mai cumulează în cazul în care gradul respectiv s-a obținut prin echivalare. 

Asta în condițiile în care, până nu de mult, profesorii din Hunedoara au beneficiat simultan de ambele drepturi.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Cristian Seidler: Este nevoie de restabilirea unor mecanisme democratice interne

„Înalta Curte de Casație şi Justiţie stabilește că excluderea cumulului dintre indemnizaţia lunară pentru titlul ştiinţific de doctor și salarizarea aferentă gradului didactic I obținut în baza aceluiaşi titlu științific de doctor se aplică și cadrelor didactice cărora, anterior intrării in vigoare a Legii-cadru nr. 153/2017, li s-a acordat gradul didactic în considerarea titulului științific de doctor, în baza art. 36 alin. (3) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic din învăţămîntul preuniversitar, aprobată prin OME nr. 3770/1998, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în decizia ICCJ (Înalta Curte de Casație şi Justiţie).

Continuarea în Banatul Azi

Citește și: Românca închisă în China se stinge în indiferența autorităților române. „Cum să rămâi indiferent știind că i-au căzut dinții din gură din pricina inaniției?”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com /  Errantry)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related