Fascinată de limba şi tradiţiile japoneze, o tânără din Oradea a studiat la o universitate din Tokyo și are o carieră de top în Japonia | Bihoreanul

Data:

spot_img

O tânără din Oradea a absolvit o universitate publică de top din Japonia, cu ajutorul unei burse oferită de statul nipon, prin Ambasada din România.

Anda locuieşte de 5 ani într-o ţară în care regulile se respectă fără tocmeală, iar educaţia şi munca sunt un adevărat cult, „lucrul bine făcut” însemnând responsabilitate, organizare, eficienţă şi performanţă.

„Mi-a plăcut că aici nimeni nu îmi spune că e ciudat să te străduieşti”, spune orădeanca de 24 de ani. Fascinată din copilărie de limba şi tradiţiile japoneze, după terminarea liceului, Anda a câştigat o bursă de studii din partea guvernului de la Tokyo, iar acum e convinsă că a ajuns… acasă.

Citește și: Ofensiva Ucraineană în Kursk: Avansări Strategice în Rusia

De mic copil, Anda a fost captivată de cultura și civilizația japoneză, de frumuseţea sakurei, a gheișelor şi a templelor. A început să studieze limba japoneză la 13 ani, din pasiune. Întâi singură, dar apoi, văzând-o atât de hotărâtă, părinţii au cerut sprijinul unor profesori. La 15 ani, era deja admisă la examenul de atestare a cunoştințelor de limba japoneză de nivel M2, iar la 17 ani şi pentru M1, considerat cel mai avansat, M5 fiind cel mai uşor nivel.

„Mie îmi plăcea să învăţ, aşa, în general. Îmi plăcea nu doar japoneza, ci şi engleza, matematica. Am şi avut de tras pentru asta, căci copiii mă considerau o ciudată. Chiar şi mama îmi spunea să mai ies, iar eu mă revoltam. Voiam să învăţ”, povesteşte tânăra.

În 2018, când a absolvit Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, a considerat firesc să-şi urmeze în continuare pasiunea. S-a înscris la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj şi la Universitatea din Bucureşti, singurele care au secţii de limbă şi literatură japoneză, fiind admisă la ambele. În final, a ales Universitatea din Bucureşti.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: TAS a publicat motivarea deciziei luate în scandalul celor trei gimnaste

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related