miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăNewsletterFenomen îngrijorător: șapte copii cu arsuri grave în ultima săptămână la Iași

Fenomen îngrijorător: șapte copii cu arsuri grave în ultima săptămână la Iași

La Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași au ajuns în ultima săptămână foarte mulți copii cu arsuri grave pe corp în urma unor accidente casnice. În acest moment, la cel mai mare spital de profil din regiunea Moldovei se află internați șapte copii cu arsuri care au afectat între 6 și 40% din suprafața corporală, doi dintre aceștia, cu vârste de doi și trei ani fiind în stare foarte gravă. Aceștia se află internați în secția de Anestezie și Terapie Intensivă sub tratament și supraveghere medicală.

Unul dintre cazuri este cel al fetiței în vârstă de doi ani, adusă săptămâna trecută prin transfer de la Huși după ce s-a opărit cu ciorbă fierbinte. Fetița va rămâne în continuare pentru tratament la spitalul ieșean, medicii considerând că nu este nevoie de tratarea sa în alt centru, deși cazul este încadrat în categoria de „mare ars”. „S-au efectuat toaletările plăgilor standard conform programului propus și a planului terapeutic. Vor urma intervențiile care trebuie realizate într-un moment prielnic în așa fel încât să fie toate șansele ca aceste grefe să fie viabile”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași.

Specialiștii au observat că în cazul tuturor copiilor care au ajuns cu arsuri la spital a fost vorba despre accidente care ar fi putut fi evitate. Ceilalți cinci copii sunt internați la Chirurgie Plastică și au nevoie de tratament specific.

„În ultimul weekend s-au înregistrat patru cazuri care au necesitat internare, având arsuri. Sperăm să creștem nivelul de conștientizare în rândul părinților, asupra gravității acestei probleme. Majoritatea accidentelor s-au produs în mediul casnic și au un impact negativ asupra stării de sănătate a copiilor, dar și din punct de vedere emoțional”, a completat medicul ieșean.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE