Ferma Dacilor avea recomandări de la șeful Protecției Consumatorilor. Nu avea, însă, autorizație de incediu. Pe pagina oficială de Facebook, pensiunea era descrisă ca un „un colț de rai, pe un vârf de plai”.
Ferma Dacilor, lăudată de șeful ANPC
Șeful Autorității Naționale pentru Protecției Consumatorului, Horia Constantinescu (PSD), lăuda Ferma Dacilor pe Facebook, într-o postarea redistribuită de pensiune, postare care, după incendiul de marți soldat cu mai mulți morți, a dispărut de pe pagina de socializare.
„Ferma Dacilor, idee românească, produse românești, peisaje unice și oameni minunați!
Pentru idiocrați și hateri: acolo unde efortul, calitatea, ambiția și rezultatele merită promovate, o voi face, indiferent de discuțiile de doi lei, lansate în spațiul public!
Sunt prieten cu proprietarul de aproape 31 de ani! Cunosc acest proiect, încă din 2007, de când era o simplă idee!
Dacă fiecare dintre noi s-ar gândi la produsele românești, măcar jumătate din cat o fac producătorii, acestea ar avea o șansă mult mai mare, în fața celor străine!”, afirma Horia Constantinescu.
Tragedia de la Ferma Dacilor
Un copil și doi adulți au murit în urma unui incendiu puternic izbucnit marţi dimineaţă la Ferma Dacilor din satul Tohani, din comuna prahoveană Gura Vadului. Bilanțul victimelor ar putea crește.
Cornel Dinicu, patronul pensiunii, era în 1996 liderul unui clan de bodyguarzi din cartierul studențesc Regie. Un an mai târziu este arestat și condamnat la 4 ani de închisoare pentru amenințare și lovire.
Este implicat apoi în Afacerea „Portbagajul” care a dus la demiterea șefului Poliției Capitalei, iar în 2007 se consumă ultimul moment în care Dinicu apare în media din postura de om certat cu legea: potrivit ziarelor de atunci, SIE îl urmărea pe Cornel Dinicu până în Sierra Leone într-un dosar al minelor de diamante.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!