Fermierii români, afectați de intrarea în țară a cerealelelor ucrainene ieftine

Data:

Comisia Europeană ia în calcul folosirea rezervei de criză, în valoare de 450 de milioane de euro, instrument inclus în Politica Agricolă Comună, pentru a acorda o serie de compensații fermierilor din țările afectate de importurile de cereale ucrainene, precum România, a arătat recent europarlamentarul Dacian Cioloș, membru al Comisiei AGRI din Parlamentul European, în cadrul unei întâlniri, la Bruxelles, cu jurnaliști din rețeaua PRESShub, din care face parte și ziarul „Viața liberă”.

Citește și: Aktual24: „Roboții” cu care amenință Rusia nu pot fi controlați. Imagini virale cu un robot care trece peste un instructor rus VIDEO

Fermieri din țări precum România, Polonia, Cehia şi Ungaria au atras atenția asupra faptului că suspendarea tarifelor vamale pe piața europeană pentru produsele agricole din Ucraina, ca formă de sprijin în fața invaziei rusești, precum și instituirea, din luna mai 2022, a „coridoarelor solidarității” – inclusiv portul Galați a fost inclus, alături de Constanța, în aceste lanțuri logistice, ca deschidere pe Dunăre și Marea Neagră – pentru exporturile ucrainene au generat un val de cereale ieftine pe piețele autohtone, ceea ce a afectat afacerile fermierilor locali.

„Cerealele din Ucraina nu doar tranzitează România, ci sunt comercializate şi procesate pe teritoriul României, în dauna fermierilor români.

Deşi cerealele din Ucraina trebuiau doar să tranziteze România, ele sunt comercializate şi procesate pe teritoriul naţional, costul de achiziţie fiind incomparabil mai mic decât cel practicat în zona UE, fermierii români fiind drastic afectaţi de această încălcare a regulilor”, avertiza, încă din luna septembrie 2022, Federația Națională PRO AGRO.

Continuarea, în Viața liberă!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO Viața liberă

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prea mulți români nu știu ce trebuie să facă un primar. De aceea sunt ușor de păcălit

„Uite ce frumos aranjează Chirica grădinile, a renunțat la...

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de peste 15 ani

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de...

Comunitatea Declic a primit Premiul GDS pe anul 2023

Comunitatea Declic a primit Premiul GDS pe anul 2023....

Trei parlamentari români, vizaţi de o grupare globală de spionaj a Chinei

Trei parlamentari români, vizaţi de o grupare globală de...