Festivalul Cetăților Dacice 2024 | Alba24

Data:

Festivalul Cetăților Dacice 2024 se va desfășura în perioada 21-24 iunie, la Ighiu. Manifestarea durează patru zile. Coincide cu weekendul prelungit de Rusalii.

La conferință au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, administratorul public Dan Popescu (CJ Alba) – inițiatorul festivalului, primarul comunei Ighiu (gazda festivalului din acest an), Traian Rusu, directorul Muzeului Național al Unirii, Gabriel Rustoiu, dar și primarul orașului Cugir, Adrian Teban și arheolog Anca Timofan.

Castrul roman de la Ighiu, inclus în patrimoniul UNESCO

Printre noutățile evenimentului se află prezentarea traseului turistic Ighiu-Măgulici (castrul roman), inclus în patrimoniul UNESCO.

Citește și: Românii care luptă în Congo primesc 5.000 $/lună. Drama ieșeanului mort în războiul pentru minele de diamante din Africa

Anca Timofan: Anul 2024 marchează momentul în care frontiera imperiului roman din Dacia intră în UNESCO. Decizia a fost luată pe 7 iunie de către Consiliul internațional pentru monumente și situri (ICOMOS). O veste extraordinară pentru patrimoniul arheologic din România și pentru noi.

Festivalul Cetăților Dacice 2024 la Ighiu. Repere din program

Administratorul public Dan Popescu (CJ Alba) a oferit repere din programul festivalului. Vineri dimineața va fi târg de produse tradiționale, înaintea sărbătorii de Rusalii.

Sâmbătă dimineața va fi organizat concursul ”Pui de dac”, în care cele cinci echipe ale ”cetăților” se vor întrece în cunoștințe și îndemânare, în cele trei probe. Sâmbătă seara va fi concert Argatu.

Citește și: Afaceristă condamnată într-un dosar al Clanului Sportivilor, beneficiara unui contract de 5 milioane de euro, atribuit fără licitație pentru montat garduri în Sectorul 3

Duminică va fi târg tradițional și spectacol folcloric, iar luni va fi Decathlonul dacic.

Festivalul mai include jocuri de gladiatori, demonstrații ecvestre, dansuri antice, Bătălia pentru Dacia – reconstituire istorică, Rugul lui Zalmoxis, jonglerii cu foc.

Articolul integral în Alba24.ro!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: alba24.ro

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
alba24.ro
alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related