Festivalul–Concurs „Lada cu Zestre”. Localitatea câștigătoare | Banatul Azi

Data:

spot_img

Festivalul–Concurs „Lada cu Zestre”. Localitatea câștigătoare a ediței din acest an este Ghiroda.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș desfășoară marți, 16 iulie 2024, la ora 11:00, în Galeria POD, ceremonia de decernare a premiilor Festivalului – Concurs LADA CU ZESTRE, ediția a XVII-a, 2024.

Județul Timiș și-a deschis anul acesta ”lada cu zestre” într-un festival-concurs cu peste 3500 de artiști, 7 spectacole folclorice, cu un total de peste 40 de ore de spectacol, cu mai mult de 50 de expoziții etnografice și de meșteșuguri tradiționale, peste 500 de preparate gastronomice și 470 de premii.

Citește și: Ladislau Roth, dirijor israelian, supraviețuitor al Holocaustului, a împlinit 104 ani: „Ceea ce am trăit sunt lucruri care nu ar fi voie să fie uitate nicicând”

Zeci de gospodine iscusite și-au pregătit rețetele

Sute de participanți: dansatori, soliști vocali și instrumentiști, grupuri, formații și ansambluri folclorice, tarafuri, meșteșugari, colecționari de artă populară, precum și recitatori în grai bănățean, s-au luptat, cu respect față de obiceiurile și trandițiile timișene, pentru trofeele competiției.

Zeci de gospodine iscusite și-au pregătit rețetele, atent păstrate în caietele îngălbenite de timp și transmise din generație în generație, pentru a etala zestrea gastronomică a județului Timiș.

Șaizeci de localități din județul Timiș s-au înscris în competiția pentru marele premiu.

Jocuri din câmpia Banatului, doine și jocuri autentice, givanul mândru, costume migălos restaurate, colecții, ponevi, peretare, măsaie, cilimuri, fotografii vechi, păturată pră crumpi, pită, șonc, doboș torta, crempita și turce sunt câteva elemente care au dat farmec ediției a XVII-a a Festivalului – Concurs LADA CU ZESTRE.

Citește și: George Clooney cere retragerea lui Biden din cursa pentru Casa Albă: „a salvat democrația în 2020, avem nevoie să o facă din nou în 2024”

Ghiroda a câștigat trofeul Festivalului – Concurs „Lada cu Zestre” cu o prezență de sute de artiști, recitatori în grai bănățean, expoziții, colecții etnografice și gastronomie tradițională, acumulând în total 187 de puncte.

Continuarea în Banatul Azi

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: banatulazi.ro)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related