Festivalul de Film „Urban Eye” aduce la Reșița cinci documentare de arhivă despre istoria orașului | Express de Banat

Data:

spot_img

Festivalul de Film „Urban Eye” aduce la Reșița cinci documentare de arhivă despre istoria orașului, dar și acțiuni de ecologizare, tururi ghidate și spectacole.

Cadre inedite din istoria orașului vor putea fi văzute cu prilejul Festivalului de Film „Urban Eye”.
Cinci filme documentare de arhivă vor fi proiectate duminica viitoare în centrul civic al Reșiței, în perimetrul din preajma funicularului.


Realizate în perioada anilor 1951-1981 și reunite sub genericul „Călătorie spre inima Reșiței”, filmele „vorbesc” despre dezvoltarea industrială a orașului și despre viața locuitorilor săi de altădată.

Proiecțiile vor încheia festivalul de film „Urban eye” programat în perioada 26-28 iulie în cadrul evenimentului amplu denumit „Fantasticul funicular, ultimul an în straie vechi”.

Citește și Ploaie torențială la Electric Castle. Festivalul și istoria sa „ploioasă” | Monitorul de Cluj

Proiectul intitulat astfel va fi precedat de o acțiune de ecologizare programată miercuri între orele 9:00-12:00 pe traseul dintre funicular și Dealul Crucii.

Dezbateri, tur ghidat și spectacol de dans

Deschiderea oficială va avea loc vineri la ora 10:00 în perimetrul din centrul civic care va găzdui întregul eveniment.

Programul primei zile mai cuprinde dezbateri, un tur ghidat pe platforma UCMR, un spectacol de dans, lansarea jocului interactiv „Reschicza” boardgame, o proiecție de film documentar și ateliere de serigrafie, bandă desenată, sculptură în piatră, științe și pictură murală.

Ateliere vor continua a doua zi, care va aduce în plus un tur ghidat pe traseul funicularului, proiecții laser pe structura acestuia și proiecția filmului documentar „Terra Banatica, oamenii drumului”, dedicat porțiunii din Caraș-Severin din Via Transilvanica.

Cinci filme documentare despre Reșița

Trebuie precizat că, dintre toate județele străbătute de traseu, Caraș-Severin deține cea mai întinsă porțiune, de peste 260 km. Ultima zi aduce noi tururi ghidate, noi ateliere pentru copii și tineri și cele cinci filme documentare despre inima Reșiței.

Citește continuarea în Express de Banat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Express de Banat)

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related