Festivalul de Operă şi Operetă, în Parcul Rozelor din Timișoara

Data:

spot_img

Festivalul de Operă şi Operetă, ediția a 19-a, organizat de Opera Naţională Română Timişoara (ONRT) pe scena Teatrului de vară din Parcul Rozelor din Timişoara va aduce, în perioada 30 august – 1 septembrie, spectacolele „Dancing Queen”, „Ţara Surâsului” şi „Nabucco”.

Ediţia din acest an a festivalului este deschisă cu baletul-rock „Dancing Queen – Povestea unei cariere”, pe muzica înregistrată a formaţiei Queen, după care vor urma opereta „Ţara Surâsului” de Franz Lehar şi opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi, potrivit unui comunicat al ONRT remis, marţi, Agerpres.

Toate spectacolele încep la ora 20,30, iar intrarea este liberă la toate evenimentele.

Iniţiativa organizării acestui festival i-a aparţinut directorului ONRT, Corneliu Murgu, şi se va desfăşura pe parcursul a două weekend-uri succesive de la finalul lunii august. El a dorit să le deschidă apetitul timişorenilor pentru acest gen muzical, într-un spaţiu care pentru Timişoara este un brand: Parcul Rozelor, construit ca ”Rozariul Regina Maria” în 1891 de renumiţii arhitecţi florari Wilhelm Muhle şi Franz Niemetz. Aceştia au amenajat imensa grădină în stil francez şi englez, iar frumuseţea parcului l-a adus aici şi pe Împăratul Franz Josef I care, la 16 septembrie 1891, a rămas impresionat de aranjamentele florale.

Citește și: De ce evită unii procurori să confiște camioanele care transportă lemn ilegal

În perioada interbelică, acest parc a devenit cel mai mare rozariu din sud-estul Europei, având plantate peste 1.400 de soiuri de trandafiri.

În 1934, grădina a primit numele de Parcul Rozelor, femeile bogate din oraş aducând, pe banii lor, cele mai frumoase varietăţi de trandafiri din Europa, America ori Asia. Tot atunci s-a construit şi un teatru de vară, funcţional până astăzi.

Câţiva ani mai târziu, în 1942, parcul devine Rozariul „Regina Maria”.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial Rozariul a fost distrus, fiind readus la viaţă după 1965, sub numele de Parcul Trandafirilor, iar în ultimii ani aici s-au plantat zeci de mii de butaşi de trandafiri multicolori.

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Opera Națională Română din Timișoara / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ora Jazz Festival revine la Oradea cu a V-a ediție | Bihoreanul

Ora Jazz Festival revine la Oradea pentru a cincea...

Mircea Cărtărescu începe turneul de lansare a romanului “Theodoros” în Spania

Mircea Cărtărescu se află, în perioada 6 - 11...

Arborele Memoriei, o expoziţie pentru comemorarea victimelor Holocaustului în România

Asociaţia Teatru 2.0, alături de Institutul Naţional pentru Studierea...