Festivalul Etniilor, la Muzeul Satului Bănățean, celebrează multiculturalitatea zonei

Data:

Muzeul Satului Bănăţean este, duminică, gazda celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Etniilor, organizat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş (CCAJT), în cadrul căruia este celebrată multiculturalitatea, care defineşte Banatul, prin intermediul obiceiurilor şi tradiţiilor etniilor.

Vor fi prezente în spectacol obiceiuri şi tradiţii ale sârbilor, germanilor, maghiarilor, bulgarilor, slovacilor, rromilor, evreilor, ucrainenilor, cehilor şi aromânilor, care vor etala frumuseţea costumelor populare şi vor aduce pe scena Muzeului Satului Bănăţean cântece şi dansuri ce reconstituie, într-un fascinant puzzle cultural, spiritul bunei trăiri împreună, transmite un comunicat al CCAJT emis, joi, AGERPRES.

Invitaţi în recital sunt Vasile Conea, Otilia Duma şi Formaţia Doru Ţăranu.

Citește și: O femeie din Iași a anunţat la 112 că a fost tâlhărită sub ameninţarea pistolului, iar poliţiştii s-au bâlbâit jumătate de oră neştiind ce să facă

Originar din Ciacova, Vasile Conea reprezintă cântecul bănăţean în tot ceea ce are el mai frumos şi autentic, timbrul său inconfundabil este o adevărată marcă a folclorului românesc, iar publicul său simte fiecare notă izvorând direct din suflet. Artistul este cunoscut drept „regele doinelor”, cu un repertoriu care cuprinde peste 400 de melodii. Despre sine, solistul mărturiseşte că „vocea nu mi-a tremurat niciodată, dar înaintea oricărui spectacol, indiferent în ce moment al carierei ai fi, e normal să ai emoţii. Vrei ca totul să iasă perfect”.

Otilia Duma este o foarte apreciată interpretă din zona Banatului, şi-a început cariera artistică la 18 ani, a colaborat cu Ansamblul Profesionist Banatul şi a lansat peste 100 de melodii populare.

Doru Ţăranu este un instrumentist valoros care a colaborat cu cele mai cunoscute voci ale folclorului bănăţean şi a contribuit la lansarea multor tineri artişti bănăţeni. A colaborat cu Ansamblul Profesionist Banatul şi a lansat peste 50 de CD-uri cu muzică populară împreună cu artişti consacraţi.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Muzeul Satului Bănăţean şi este finanţat de Consiliul Judeţean Timiş.

Citește și: 10 condiții pentru ca serviciile secrete românești să funcționeze corect

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...