Festivalul Filosofiei de la Cluj, prima ediție

Data:

spot_img

Festivalul Filosofiei de la Cluj, desfășurat în perioada 10-13 octombrie de Universitatea Babeș-Bolyai, aduce împreună studenți și pasionați de filosofie pentru a explora tema identităților.

Organizatorii încurajează pe toți cei interesați să se alăture acestei sărbători a minților libere, promițând o experiență plină de inspirație și provocări intelectuale. Festivalul se angajează să stimuleze dialogul și să apropie oamenii prin explorarea valorilor și identităților care ne definesc în societatea contemporană.

„Festivalul de Filosofie Cluj își propune să ofere unui public cât mai larg (elevi, studenți și foști studenți, cercetători, profesori, cetățeni ai orașelor și satelor noastre, curioși și entuziaști) ocazia unei sărbători a minților libere, a cunoașterii și a spiritului critic, care să-i apropie pe oameni unii de alții, să-i incite să gândească împreună și să dialogheze despre ce înseamnă astăzi identitățile noastre. Epoca identității în care trăim e plină de întrebări pe care ni le punem fiecare despre cine suntem, despre crizele prin care trecem, despre identitățile pe care ni le asumăm sau pe care ni le elaborăm punandu-le laolaltă într-o poveste internă unitară, despre moștenirile pe care le împărtășim și despre viitorul pe care vrem să-l construim”, au anunțat organizatorii.

Festivalul se încheie, astăzi, cu discuții pe teme critice și un atelier special de filosofie pentru copii. De asemenea, vor avea loc conferințe despre identitate, relația om-natură și o dezbatere ce vizează legătura dintre identitate și politică. Vezi programul mai jos:

Foto: Festivalul de Filosofie Cluj / Facebook

Citește și: La Opera Bavareză, între un „oraș corupt” și un „oraș mort” cu Lise Davidsen și Klaus Florian Vogt

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Facultatea de Istorie și Filosofie UBB)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related