Festivalul Intercultural ProEtnica 2024 s-a încheiat: „consolidăm pacea interetnică, astfel încât minorităţile să devină o resursă pentru progresul societăţii”

Data:

spot_img

Festivalul Intercultural ProEtnica 2024 s-a încheiat: „consolidăm pacea interetnică, astfel încât minorităţile să devină o resursă pentru progresul societăţii”, a declarat Volker Reiter, organizatorul evenimentului, potrivit agerpres.

5 zile de festival, 40 de ore de program pe scenă, la care se adaugă o serie de conferințe, așa a arătat programul Festivalului Intercultural ProEtnica Sighişoara 2024, ediția a XX-a.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

ProEtnica fructifică una dintre marile valori ale ţării noastre – diversitatea culturală și dialogul interetnic

În acest an, Festivalul Intercultural ProEtnica Sighișoara 2024 s-a bucurat Înaltul Patronaj al preşedintelui Klaus Iohannis, conferit ca o „recunoaştere a bunei organizări, a calităţii manifestării culturale şi o apreciere în cel mai înalt grad a faptului că ProEtnica fructifică una dintre marile valori ale ţării noastre – diversitatea culturală, dialogul interetnic”, informează agerpres.

Citește și: Două recorduri mondiale stabilite de românii din Nürnberg: 1.667,41 m de brâu românesc, cu o greutate de 70 kg

Directorul Festivalului Intercultural ProEtnica Sighişoara, Volker Reiter, a subliniat faptul că evenimentul este gândit în așa fel încât să împletească multiculturalismul și frumusețea diversității.

  • „Festivalul chiar are un mesaj: să promovăm pacea împreună, să consolidăm pacea interetnică în societate, astfel încât minorităţile să devină o resursă pentru progresul societăţii. Dacă începem să devenim naţionalişti, oprim progresul şi intrăm într-o situaţie pe am trăit-o destul de des prin războaiele din Iugoslavia. Şi cred că şi războiul din Ucraina, la urma urmei, este bazat pe teme interetnice şi, pentru ca să nu se mai întâmple acest lucru, trebuie să muncim şi trebuie să începem să gândim viitorul”, a declarat Volker Reiter, potrivit agerpres.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook/ ProEtnica – Festival Intercultural Sighișoara)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alexandru Mazăre a fost eliberat condiționat | Info Sud-Est

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, a fost...