Festivalul Internaţional de Literatură LitVest vine cu lecturi în şcoli, parcuri şi cafenele

Data:

spot_img

Festivalul Internaţional de Literatură LitVest, ediția a 8-a, care se va desfăşura în mai multe locaţii din Timişoara în perioada 25 – 27 septembrie, reuneşte scriitori din România şi din alte şase ţări (Columbia, Cuba, Honduras, Polonia, SUA şi Turcia), care vor citi şi dezbate subiecte şi teme ale literaturii de astăzi.

În baruri şi cluburi, pieţe publice şi licee, literatura se va vedea în lumini diferite şi inedite, fiind o mărturie despre şansa şi neşansa literaturii şi lecturii în vremurile pe care le trăim, arată site-ul Bibliotecii Judeţene Timiş (BJT) „Sorin Titel”, care este şi organizator al festivalului.

Evenimentul se va deschide miercuri, la ora 12,00, cu picnicul literar „Pătura care citeşte”, în Piaţa Unirii, potrivit unui comunicat transmis de organizatori.

Citește și: Israelul atacă Hezbollah – peste 180 de morți și 300 de lovituri în Liban

„LitVest este festivalul care îmbină dezbaterea, spectacolul de lectură şi documentul estetic. Pictorialele în care scriitorii invitaţi apar ca personaje sunt, din 2014, rulate în varii contexte expoziţionale din ţară şi străinătate. LitVest este festivalul care duce – din 2012 – literatura în cele mai publice şi creative contexte, fiind în acelaşi timp şi singurul festival literar românesc parte din Versopolis, cea mai importantă reţea europeană de festivaluri literare”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene Timiş, Tudor Creţu, citat de Agerpres.

Invitat simbolic al actualei ediţii a Festivalului „LitVest” este poetul timişorean Marcel Turcu (1940-2014), o antologie din poezia sa urmând să fie publicată de BJT în noiembrie, ca parte a proiectului Retroscript.

Prin Festivalul LitVest, Timişoara îşi reconfirmă statutul de „Capitală a lecturilor publice” şi de potenţial „Oraş al Literaturii”, titlu acordat de UNESCO, se mai menţionează în comunicatul organizatorilor.

Citește și: Judecător cercetat de Inspecția Judiciară după ce a criticat conducerea CSM

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Biblioteca Județeană Timiș / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În premieră la TNB: Procesul lui Eichmann

În premieră la TNB: ,,Procesul lui Eichmann este o...

Roman Lopatynskyi din Ucraina câștigă Concursul Internațional George Enescu 2024, Secțiunea Pian

Roman Lopatynskyi din Ucraina câștigă Concursul Internațional George Enescu...