Festivalul Internațional de Poezie: „Drag de limba română” | Bihoreanul

Data:

spot_img

Festivalul Internațional de Poezie: „Drag de limba română” organizat la Oradea și va avea loc în vara acestui an.

Primul Festival Internațional de Poezie este organizat sub egida Asociației Culturale Pro Lirica Oradea, conduse de poeta Mihaela Dindelegan.

Intitulat „Drag de limba română”, evenimentul se va desfășura în parteneriat cu Societatea Culturală Apollon România, patronată de scriitorul George Călin, Ambasador Cultural Convenţia ONU – Geneva.

Contractul de finanțare a proiectului a fost semnat zilele acestea de președinta Pro Lirica și de conducerea instituției finanțatoare, Consiliul Județean Bihor.

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

Festivalul continuă și dezvoltă proiectul „Drag de limba română”, organizat în 2023 de poeta Mihaela Dindelegan în parteneriat cu Uniunea Internațională a Oamenilor de Creație, condusă de poeta Renata Verejanu de la Chișinău.

Se dorește punerea în valoare a frumuseții limbii române

Anul trecut, proiectul s-a finalizat cu apariția antologiei de poezie contemporană românească „Drag de limba română”, care a fost lansată atât în municipiul de pe Criș, cât și la Chișinău, în comuna Băcioi, înfrățită cu Oradea și Bihorul.

De data aceasta, poeți români de pe tot mapamondul sunt invitați să participe la un concurs de creație lirică destinat punerii în valoare a frumuseții limbii române.

Citește și: Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior la Bookfest. Peste 1.000 de titluri, cărți cu prețuri speciale, 39 de evenimente, lansări, sesiuni de autografe, dezbateri

Concursul se va desfășura online, fără taxă de participare, iar creațiile literare vor fi evaluate de membrii juriului Societății Culturale Apollon România.

Prin grija Consiliului Județean Bihor, câștigătorii vor fi recompensați cu premii în bani, iar poeziile evidențiate vor fi publicate într-un nou volum antologic cu titlul „Drag de limba română”.

Continuarea în Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com /  Carola68)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related