Festivalul Internațional „Leonard” ajunge la a XX-a ediție. Spectacole unice în onoarea lui Giacomo Puccini | Viața Liberă

Data:

spot_img

Festivalul Internațional „Leonard”, care are loc la finalul acestei săptămâni, va aduce în fața publicului gălățean o serie de spectacole extraordinare ale Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, incluzând premiere mondiale și formule muzicale inovatoare, toate dedicate omagierii lui Giacomo Puccini la 100 de ani de la moartea sa. Programul complet al festivalului.

DUMINICĂ, 27 octombrie – „Un bel dì vedremo”, ora 18:30 – Întrucât în acest an întreaga lume muzicală comemorează împlinirea a 100 de ani de la moartea lui Giacomo Puccini, cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional „Leonard” îi este dedicată. În deschidere, soliștii, orchestra, corul și baletul operei aduc în fața publicului, în premieră absolută, un spectacol inedit și emoționant despre viața și creația marelui compozitor italian, intitulat sugestiv „Un bel dì vedremo”, care face trimitere la una dintre cele mai faimoase arii din repertoriul puccinian. Libretul acestei operei a fost scris de Paolo Bosisio, președintele de onoare al festivalului și ilustrează ultimele zile din viața lui Puccini. Spectatorii vor avea ocazia să pătrundă în universul său, în viața, gândurile și trăirile sale creatoare, în timp ce vor asculta unele dintre cele mai reprezentative fragmente muzicale din creația sa.

Regia artistică a fost realizată de asemenea de Paolo Bosisio. Scenografia, semnată de Domenico Franchi, utilizează tehnici inovatoare, creând un context vizual spectaculos, care completează natura introspectivă a spectacolului.

Citește și: Alina Cojocaru în „Dama cu camelii”, darul din visele oricărui baletoman

Alături de colectivul teatrului, la această premieră de excepție vor participa și invitați de prestigiu – soprana Elena Moșuc și tenorul Daniel Magdal. Sub bagheta maestrului Nicolae Dohotaru, directorul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău, muzica lui Puccini va încălzi și emoționa fiecare spectator.

SÂMBĂTĂ, 2 noiembrie, ora 19:00 – recital instrumental susținut de TRIO ACADEMIK, ansamblu alcătuit din profesori de renume ai Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași: Petrea Gîscă – corn; Aurelia Simion – pian și Ion Urdeș – tenor. Ansamblul are o sonoritate inedită și o prestație artistică de înaltă ținută, ce vor aduce în fața publicului un repertoriu divers, atât din creația muzicală universală, cât și din repertoriul de gen aparținând școlii românești.

DUMINICĂ, 3 noiembrie, ora 18:30 – „Madama Butterfly” – În cea de-a doua săptămână a Festivalului „Leonard”, o poveste ce reflectă în mod fidel realitățile societății japoneze de la începutul secolului al XX-lea, cea a micuței Cio-Cio-San. Această capodoperă a marelui compozitor Giacomo Puccini, apreciată pentru tematica vie și actuală, se remarcă prin complexitatea psihologică a personajelor și prin tensiunea dramatică a conflictului, păstrând totodată accente de romantism.

Alături de soliștii, orchestra și corul operei gălăţene, vor evolua invitați de prestigiu internațional, precum soprana Elena Moșuc (Zürich), tenorul Florin Guzgă (Iași), mezzosoprana Florentina Soare (Brașov) și basul Valeriu Cojocaru (Chișinău), sub bagheta maestrului Cristian Sandu (Cluj-Napoca).

Continuarea, în Viata-libera.ro

Citește și: Problematica ridicării sancțiunilor impuse Rusiei de către SUA – Ce ar putea face în mod real Trump, în cazul în care ar reajunge președinte

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” – Galați / Facebook)

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ajunul Crăciunului: Cele mai frumoase tradiţii românești | Monitorul de Cluj

Ajunul Crăciunului este o zi încărcată de semnificații, tradiţii...

Musicalul „Iată-ne aici!” – din ianuarie 2025, la TNB

Musicalul jukebox „Iată-ne aici!”, coproducție 2024 Touchstone Creative și...