Festivalul Medieval aduce la Oradea peste 600 de luptători și personaje medievale | Bihoreanul

Data:


Festivalul Medieval aduce la Oradea luptători și personaje medievale din nouă țări. Evenimentul debutează joi, în Piața Unirii, cu parada coifurilor și cavalerilor și spectacol cu spadasini.


Istoria prinde viață în Oradea, la cea mai nouă ediție a Festivalului Medieval, care se ține în Cetate la început de iulie, în mai multe zone: curtea interioară, șanțul, care devine și arenă de luptă, și în Taverna medievală.


Sute de cavaleri, zâne, domnițe, negustori, meșteșugari, vânători, spadasini, artiști levitatori, prințese, oșteni curajoși, nobili și țărani vor umple fortăreața și vor aduce atmosfera epocii printr-o sumedenie de concerte și activități cu iz medieval.


Atmosferă medievală în Cetatea Oradea


Perioadă situată între două mari decăderi, a Imperiului Roman de apus și a Constantinopolului, caracterizată prin invazii, cruciade, vrăjitorie, ciumă, războaie, foamete, de-a lungul a 1000 de ani epoca medievală a fost pe rând întunecată, romantică și religioasă, iar transformările au fost majore pe toate planurile.

Citește și Valorificarea patrimoniului cultural. Sinagogile Dobrogei | info sud-est

O metodă distractivă de conectare la vremurile trecute și la oamenii care au trăit cu sute de ani în urmă este o călătorie cât se poate de autentică pe tărâm medieval și o reconstituire a atmosferei și a obiceiurilor printr-un festival amplu.

Festival Medieval cu cavaleri și bătălii nocturne

Aflat la a patra ediție, Festivalul medieval se va desfășura în Cetatea Oradea, în perioada 4-7 iulie și va cuprinde de toate pentru toți: concerte, acrobații, dansuri, jocuri vânătorești, de societate și regale, turniruri, descântece, pictură pe scuturi, bătălii nocturne, demonstrații cu păsări de pradă, întâlniri cu cavalerii teutoni și înrolare în cruciade, competiții de tir cu arcul și arbaletă, cu scut și spadă, show cu foc, o predică de seară, ateliere de meșteșuguri, prezentare de arme și armuri medievale și activități pentru copii, cum ar fi jonglerii cu clovnii Igor și Fabio, spectacole de teatru, ateliere de tehnici de luptă, dar și de magie cu Capistro.

Citește și Festivalul SoNoRo Musikland. 13 concerte în Braşov, Sighişoara şi în sate de pe Colinele Transilvaniei

Festivalul Medieval Oradea este organizat de Visit Oradea și primărie în parteneriat cu Asociația Deus Vult.

Portal spre trecut

Evenimentul va debuta grandios joi, la ora 18, în Piața Unirii, cu o ceremonie ce include parada coifurilor și a cavalerilor, paradă de modă, muzică medievală și spectacol cu spadasini, oferind participanților o experiență captivantă.

Citește continuarea în Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook/Medieval Festival Oradea)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related