Festivalul „Oltenii și Restu’ Lumii”, la Slatina. Scandaluri legate de licitații și proteste ale comercianților | Reporter24

Data:

spot_img

Festivalul „Oltenii și Restu’ Lumii” are loc la Slatina, între 25 și 27 octombrie, bugetul evenimentului fiind de 700.000 lei, un record pentru acest festival.

Primăria Slatina a fragmentat suma alocată evenimentului pentru a o atribui direct, după ce licitația inițială a fost anulată. În plus, miercuri, comercianții locali au protestat din cauza respingerii nejustificate a cererilor de participare, însă situația s-a rezolvat ulterior.

Horia Brenciu, Clejanii şi Holograf sunt capetele de afiş ale celor trei zile de festival.

Primăria Slatina a fentat legea în cazul licitației pentru organizarea ediției de anul acesta a Festivalului de umor „Oltenii și… restu’ lumii”, scrie publicaţia olt-alert.ro. Municipalitatea a fragmentat suma de bani destinată evenimentului, astfel încât să poată atribui, prin achiziție directă, mai multe contracte unor companii, după ce a anulat licitația inițială.

Citește și: Schema fraudării alegerilor din Moldova. Probe prezentate de Poliția moldovenească cu schema de mituire a alegătorilor

Primăria Slatina a scos la licitație contractul de achiziție publică pentru organizarea celei de-a XXVIII-a ediții a Festivalului de umor „Oltenii și… restu’ lumii” la începutul lunii septembrie. În cursă s-au înscris trei companii, însă, pe nepusă masa, autoritatea contractantă a anulat, în 16 octombrie, licitația, după ce aceasta ar fi fost contestată la Consiliul Național al Soluționării Contestațiilor (CNSC). Potrivit site-ului imperativ.ro, anularea licitației ar fi avut motive suspecte.

Reamintim că bugetul alocat în acest an evenimentului este de 700.000 lei, unul record.

Ulterior, fără să aștepte finalizarea procesului de soluționare a contestației, municipalitatea a decis să schimbe procedura de atribuire, alegând varianta atribuirii directe a achizițiilor prin fragmentarea sumei de bani alocate pentru organizarea evenimentului.

Continuarea, în Reporter24.ro

Citește și: Începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale. 14 candidați înscriși în cursa pentru Cotroceni

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporter24.ro)

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

DIICOT a extins urmărirea penală în dosarul licitației pentru Stadionul Extensiv | Știri Craiova

DIICOT Craiova a dispus extinderea urmăririi și a acțiunii...

Lotul de autostradă Pitești – Curtea de Argeș, șanse zero de deschidere în acest an | Argeșul Online

Deși ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunțase că lotul Pitești...

Valuri de disponibilizări în Bihor. Ce domenii sunt afectate | Bihoreanul

Valuri de disponibilizări în Bihor. Rata șomajului din județul...