Fetița opărită cu ciorbă a evoluat suprinzător: 36% din arsurile de pe corp s-au vindecat

Fetița care a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași cu arsuri de peste 40% din corp după ce s-a opărit cu ciorbă va fi externată în cursul zilei de astăzi după aproximativ o lună de spitalizare și tratament. Medicii care s-au ocupat de acest caz spun că este „un succes terapeutic”, o întreagă echipă medicală fiind angrenată în tratamentul său. Deși fetița avea inițial o suprafață arsă de 42% și ar fi fost nevoie de grefarea pielii pe o suprafață de 30%, în urma tratamentului primit a fost nevoie de o grefare doar pe 6% din corp, fiind vorba despre terapia cu presiune negativă.

Dr. Sidonia Susanu, medicul care s-a ocupat de acest caz, spune că tratamentul pacientului ars începe încă din prima secundă în care pacientul intră în spital, fiind nevoie de prevenirea complicațiilor arsurii. „Acest tratament previne dezvoltarea bolii arsului, a insuficienței multiple de organe caracteristice și reduce foarte mult suprafața care necesită grefare”, a explicat dr. Sidonia Susanu. Această metodă de tratament se face la spitalul ieșean din 2013.

Specialiștii spun că foarte mult a contat și faptul că mama fetiței a fost în permanență alături, a încurajat-o și că a înțeles toate manevrele efectuate copilului său. „Credem că a avut o evoluție atât de bună și pentru că mama a fost practic parte din echipa medicală”, a precizat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii. Cazul fetiței a ajuns să fie tratat la Iași pentru că la momentul producerii accidentului, nu exista niciun loc disponibil într-un alt centru care să trateze astfel de cazuri, inițial dorindu-se transferul său la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. Ulterior, medicii ieșeni au considerat că nu sunt „depășiți de caz”.

În momentul de față, la Spitalul de Copii sunt internați cinci copii cu arsuri, dintre care unul la ATI, cu arsură de 40%.

Madalina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.