vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterFetița opărită cu ciorbă va rămâne în grija specialiștilor de la Iași....

Fetița opărită cu ciorbă va rămâne în grija specialiștilor de la Iași. Medicii sunt optimiști: „credem că e în avantajul ei să continue tratamentul aici”

Cazul fetiței aduse de la Huși sâmbătă seară după ce s-a opărit cu ciorbă fierbinte pe 40% din corp va continua să fie tratat la Iași. Momentan, nu se are în vedere transferul său la București, medicii ieșeni de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași spunând că nu sunt „depășiți” de acest caz.

Fetița este într-o stare mai bună, a fost detubată și poate respira singură, însă medicii spun că va fi nevoie de mai multe intervenții chirurgicale. „Suntem foarte mulțumiți de evoluția sub tratamentul maximal instituit și sper să continuăm în același trend ascendent. Din punct de vedere al terapiilor instituite din partea Compartimentului de Chirurgie Plastică și managementului din Terapie Intensivă considerăm că nu suntem depășiți, din contră starea fetiței este foarte bună și credem că e în avantajul ei să continue tratamentul la Iași”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii.

Mama fetiței se află și ea la spital, iar medicii i-au explicat care sunt procedurile terapeutice existente în acest moment. Vor urma mai multe intervenții chirurgicale și medicii susțin că deși la început evoluția este una bună, lucrurile se pot schimba în sens negativ, fiind nevoie de menținerea copilului la Terapie Intensivă.

„Copiii au o capacitate de regenerare extraordinară și eforturile noastre sunt susținute de acest lucru, de faptul că mama este alături de copil. Cel mai bine copiii se vindecă alături de părinți. Hopul pentru acest copil nu este trecut, arsura de 40% o încadrează în categoria de mare ars”, a completat medicul ieșean.

Din prima seară în care s-a întâmplat incidentul s-a discutat despre transferul fetiței la București, la o unitate medicală specializată în tratarea copiilor cu arsuri – Spitalul „Grigore Alexandrescu”. Însă, odată ajunsă la Iași, condițiile meteo nu au permis transferul, iar ulterior, medicul curant de la Spitalul de Copii din Iași a băgat-o pe fetiță în operație și s-a decis amânarea pe moment a transferului.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE