Fideszmania salvează România

Data:

Câțiva intelectuali de marcă din secuime au tras semnalul de alarmă că filiala Fidesz din România nu mai urmărește interesele minorității maghiare, ci exlusiv pe acelea de a se alege din nou Campionul Apărărător al Galaxiei Creștine ce cârmuiește peste Tisa de atâta amar de vreme. 

Președintele Putin a recunoscut rolul Campionului la promovarea intereselor rusești în Uniunea Europeană în vizita prietenească făcută de Campion în susurul turației tancurilor ce așteaptă să niveleze Ucraina. Fidesz consimte la onoarea nereperată a președintelui Putin și îl susține în detrimentul Ucrainei. Prietenia Fidesz cu președintele Putin este râvnită și de politicieni ai noștri care visează să termine listele cu trădători și să-i trimită la reeducare în gulaguri să aprofundeze înțelepciunea rusească și cosorul lui Moceanu.

Fidesz a găsit ac de critici prin alungarea lui „Șoroș” și a celor care visau societăți deschise. Alegătorilor li se livrează doar ce dorește Campionul prin presa care știe doar să laude. Cei care nu sunt de acord cu Fidesz rămân săraci, pentru că Fidesz știe cum să le taie orice sursă de finanțare.

Ziariștii care critică Fidesz sunt considerați trădători, oameni răi vânduți lui „Șoroș”, ei urăsc pur și simplu națiunea pentru că nu înțeleg înțelepciunea Campionului. Și la noi, cam toată presa, cu mici excepții, în schimbul unor contribuții dezinteresate de la partidele de la putere, pare din ce în ce mai captivată de politicieni și vede din cel în ce mai mult doar jumătatea plină a paharului.

A zis Fidesz că luptă pentru familia tradițională, hop și politicianul român la luptă să își protejeze copii de gheii pedofili, după model Fidesz. A urlat Fidesz că dușmanul „Șoroș” veghează, gata veniră și ai noștri să se plângă că nu pot face nimic din cauza acestui „Șoroș” care vrea răul ambelor țărișoare.

Acum Fidesz care a luat măsura plafonării prețului alimentelor, țop și noi să facem ca Fidesz.

Citește și: Trei dinți din față

Așa cum ne relatează Raluca Nicolae în articolul din 01 februarie în economedia și ne explică analistul economic Aurelian Dochia, plafonarea diminuează volumul de produse cu preț plafonat de pe piață, fiind o măsură populistă, lipsită de fundament economic, pe modelul economic de succes Aprozarpolitik.

Același analist ne explică că sunt măsuri alternative cum ar fi facilități fiscale sau pur și simplu sprijinirea familiilor nevoiașe. Cel mai simplu ar fi ca guvernul să sprijine financiar pe cei cu venituri reduse prin acordarea unui număr suplimentar de bonuri de masă salariaților care au venituri reduse, celor aflați în șomaj și pensionarilor care au pensii mici.

Astfel, am stimula angajarea celor care acum sunt în afara câmpului muncii și am ajuta și familiile cu venituri mici să se descurce în această perioadă complicată din punct de vedere economic, în care economia a crescut, fără însă să avem o creștere care să se reflecte în buzunarele oamenilor.

Intervenția în piață direct prin prețuri maximale este specifică unei economii centralizate. Fidesz a luat măsura aceasta populistă pentru că Ungaria va avea alegeri în aprilie și trebuie stimulați alegătorii să voteze Fidesz care poate, după mult timp, să piardă alegerile. Măsura este pur politică și gândită pentru că dă bine să dai impresia că răul, ramul și economia ascultă de voința Campionului, mai ales că efectele se vor vedea în timp, după alegerile din aprilie.

Înțelegem tentația policienilor români de a se face că lucrează, însă legile economice se răzbună dacă nu ai un plan și nu te pregătești din timp pentru anumite evoluții economice defavorabile.

Ne văităm că s-a greșit enorm, dar timp de foarte mulți anișori am refuzat să trecem o amărâtă de lege care să reglementeze exploatarea gazelor din Marea Neagră care acum ne țineau de cald în loc să ne căciulim la Gazprom.

Citește și: România a mai avut „liste negre” cu jurnaliști și în interbelic. Nu s-au terminat bine

Am stat și am sperat în înțelepciunea poporului chinez atâta timp să mai dăm drumul la niște reactoare la Cernavodă și abia acum avem un plan viclean de prefezabilitate cu prietenii noștri americani. Am dar drumul pe piață liberă energiei produse de Hidroelectrica, dar am refuzat multor români șansa concretă de a beneficia de energia produsă de această pentru că pur și simplu Hidroelectrica a ignorat cererile acestora din lipsă de infrastructură administrativă pentru încheierea acestor contracte.

Spre deosebire de furnica Fidesz care vinde Ucraina în schimbul unor gaze mai ieftine de la președintele Putin, noi nu am avut niciun plan și ne minunăm cum au crescut facturile la utilități, fără să fi luat vreo măsură să ne protejăm de evoluții nefavorabile ale pieței și fără ca nici măcar să avem o poveste să dăm vina din nou pe „Șoroș” că ne prinse liberalizarea pieței ca pe greiere iarna.

Așteptăm viitoarea mișcare a Fidesz ca să știm și noi ce să facem. Nu are sens să ne uităm la alte state vestice decadente, ci ne uităm la ce ne place. Mulți visează să fie Campionul pentru că… mândri că suntem români/maghiari, familie tradițională și „Șoroș”. E prea complicat să te inspiri din politicieni vestici care vor o societate deschisă, liberă de oligarhi și camarile înfometate, când ai formula magică de a te menține la putere cât ai poftă.   

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Bujorii de stepă de la Zau de Câmpie au început deja să înflorească. Pot fi admirați în Rezervaţia Botanică

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de...

Parchetul Bihor, pe primul loc în țară la dosare economice și la prejudicii recuperate

Parchetul Bihor şi poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii...

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC pentru a candida la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu...