Fiica lui Alice Munro a făcut dezvăluiri despre abuzurile sexuale suferite în copilărie și tăcerea familiei în legătură cu acest subiect

Data:

spot_img

Fiica lui Alice Munro a făcut dezvăluiri despre abuzurile sexuale suferite în copilărie. Andrea Robin Skinner a scris, într-un eseu publicat în Toronto Star, că a fost agresată de tatăl ei vitreg și că mama ei a rămas cu el și după ce a aflat despre abuz.

Într-un eseu publicat în Toronto Star, Andrea Robin Skinner a scris că tatăl ei vitreg a început să o agreseze în vara anului 1976, transmite BBC. Ea avea nouă ani, iar el avea 50 de ani.


Andrea Skinner și frații ei au decis să facă publice abuzurile pentru că „această poveste întunecată a familiei trebuie să facă, de asemenea, parte din moștenirea lui Munro”.

Alice Munro, care a murit la vârsta de 92 de ani, este una dintre cele mai cunoscute scriitoare de povestiri din istoria Canadei. Colecţiile sale se axau adesea pe viaţa din micile oraşe din Ontario, unde a crescut, fiind lăudate pentru portretele nuanţate ale femeilor şi fetelor.

Citește și Copilărie încheiată prematur. Ce se întâmplă cu mamele minore aflate în grija statului

„Nu mi-am dorit niciodată să mai văd un alt interviu, biografie sau eveniment care să nu confrunte realitatea a ceea ce mi s-a întâmplat și cu faptul că mama mea, confruntată cu adevărul a ceea ce s-a întâmplat, a ales să rămână și să îl protejeze pe abuzatorul meu”, a scris Skinner.


Fiica lui Alice Munro abuzată sexual în copilărie


Ea a povestit că prima agresiune a avut loc în timpul unei vizite la casa mamei sale și a tatălui vitreg, Gerald Fremlin, din Clinton, Ontario. Inițial, Andrea Skinner a povestit întâmplările mamei vitrege și tatălui ei, Jim Munro. Acesta din urmă a ales însă să nu o confrunte pe fosta soție.


Într-un articol separat publicat în The Star, mama vitegră a lui Skinner, Carole, susține că atunci când a aflat de abuz i-a spus fiicei vitrege că nu trebuie să mai meargă la casa lui Munro. „Dar a vrut să petreacă timp cu mama ei”, a declarat Carole.


Potrivit BBC, în următorii ani, în timpul vizitelor, agresiunea a continuat. Abuzurile au încetat abia când Andrea Skinner a devenit adolescentă.


Abuzatorul a dat vina pe victimă


În 1992, Skinner a dezvăluit abuzul într-o scrisoare adresată mamei sale. Ea spune că Munro a reacționat așa cum se temea – „de parcă ar fi aflat de o infidelitate”.


În propriile scrisori trimise familiei, abuzatorul, Gerald Fremlin, a recunoscut faptele, dar a dat vina pe Skinner.„Andrea mi-a invadat dormitorul pentru o aventură sexuală”, a scris Fremlin.

„Voi pune la dispoziție pentru publicare o serie de fotografii, în special unele făcute în cabina mea de lângă Ottawa, care sunt extrem de elocvente… una cu Andrea în pantaloni scurți”, a declarat el.

Citește și Justiție secretă prin ștergerea dosarelor de pe portal


Inițial, după ce a aflat de abuzuri, Alice Munro și-a părăsit al doilea soț, însă a revenit la el după câteva luni și i-a rămas alături până la moartea acestuia.


Acuzat de agresiune indecentă


În 2005, Skinner a raportat abuzul poliției din Ontario. Fremlin a fost acuzat de agresiune indecentă, a pledat vinovat, dar familia a păstrat tăcerea, din cauza faimei lui Munro.


Compania Munro Books, fondată de Alice și Jim Munro, a spus că „sprijină fără echivoc” decizia lui Skinner de a-și spune public povestea.


Potrivit BBC, frații Munro au declarat că prin decizia librăriei de a recunoaște „adevărul Andreei” și de a le respecta decizia de a pune capăt „moștenirii tăcerii”, actualii proprietari ai librăriei „au devenit parte a procesului de vindecare al familiei noastre”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook/Alice Munro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sat de vânzare în Italia la prețul de un milion de euro | Aktual24

Un întreg sat a fost scos la vânzare în...

România contribuie la raportul NATO privind abuzul sexual în rândul femeilor din armată

Dezvăluirile recente din armatele aliate NATO arată o cultură...