joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterFilm despre Revoluție, proiectul unui regizor gălățean

Film despre Revoluție, proiectul unui regizor gălățean

Tânărul regizor de film gălăţean Radu Mihail Savin şi-a propus să realizeze un scurtmetraj despre Revoluţia din decembrie 1989 dintr-o perspectivă inedită, pe care, ulterior, vrea să-l dezvolte într-un lungmetraj.

Cum filmul este despre mentalităţile comuniste care sunt încă vii şi astăzi, echipa are nevoie de sprijinul financiar al iubitorilor artei cinematografice, astfel încât să nu apeleze la instituţiile de cultură care ar putea altera proiectul.
„Nu am dorit să apelăm la finanțarea instituțiilor publice de cultură, pentru a nu fi supuși în vreun fel unei presiuni exterioare care ar fi putut altera autenticitatea filmului. De aceea vom putea realiza acest film numai cu sprijinul tău”, scrie echipa pe https://www.sprijina.ro/cauze/scurtmetraj, pagină unde se găsesc toate detaliile.
Pentru fiecare sumă donată, echipa de filmare oferă la schimb ceva: bilete la premieră, întâlniri cu echipa, participarea la petrecerea de lansase a scurtmetrajului, chiar şi participarea la filmări.
Scurtmetrajul „N-a fost. Este și va fi” vorbește despre mentalitățile oamenilor din comunism, care s-au păstrat până astăzi. Pe 17 decembrie 1989, în a doua zi de revoluție din Timișoara, dintr-o întreprindere se fură portretul lui Ceaușescu. Fiind presat de un control iminent al cadrelor de Securitate, directorul trimite doi muncitori să fure portretul aflat în școala din apropiere.

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE