Filmul și cartea se întâlnesc la Boovie

Data:

spot_img

Filmul și cartea se întâlnesc la Boovie, un festival dedicat elevilor de gimnaziu și liceu, ce are loc în perioada 23-26 iulie 2024, la Iași.

Festivalul a ajuns la cea de-a IX-a ediție, organizatorii au ales sloganul Hooked on the Book și au pregătit peste 50 de evenimente, ateliere, proiecții de film și conferințe.

În acest an, în cursa pentru premiile Boovie au intrat 661 de echipe, dintre care 540 au trimis book-trailere.

Boovie s-a născut din dorința profesoarei de limba și literatura română Carmen Ion de de a inspira elevii să-şi exploreze şi să-şi depăşească limitele impuse de mediul şcolar tradiţional, transmit organizatorii într-un comunicat de presă, potrivit agerpres.

Citește și: Forumul Judecătorilor din România (AFJR) renunță la dialogul cu Comisia Europeană pe care o acuză de înțelegeri politice

Cunoscut ca fiind un „altfel” de festival, Boovie este locul în care „cărţile sunt reinterpretate creativ şi transformate în book-trailere de către echipe de elevi de gimnaziu şi liceu, sub îndrumarea unui profesor coordonator”, spun organizatorii, potrivit agerpres.

Ce este un Book-trailer?

Boovie, cuvând format prin contopirea „book”- carte și „movie”- film, are ca scop final realizarea unui book-trailer.

Book-trailerul este un film scurt, de tip trailer, de câteva minute, realizat de elevi de gimnaziu sau liceu, coordonați de un profesor, inspirat dintr-o carte aleasă și citită.

Un astfel de book-trailer este „Spirit de Spirist – Toate viețile pe care nu le-am trăit”, prezentat în cadrul Festivalului Boovie din 2023, care se poate urmări AICI.

Pentru aceasta elevii trebuie să parcurgă mai mulți pași, primul fiind alegerea unei cărți, a cărei poveste urmează să fie transpusă în imagini.

Citește și: Tribunalul Iași a decis că onoarea fostului rector și ministru Tudorel Toader face 10.000 de lei. El ceruse 2 milioane

Pe lângă multă distracție, realizarea produsului final presupune multă muncă, tinerii fiind cei care se ocupă de recuzită, decor, editare, montaj și coloana sonoră a book-trailerului.

Rezultatul final va reflecta „lectura, discuţiile intense, selecţia detaliilor şi capturând emoţiile esenţiale ale poveştii”, spun organizatorii, potrivit agerpres.

Irina Păcurariu, invitat special

Invitatul special de la Boovie a fost Irina Păcurariu, jurnalist cu experiență, care le-a împărtășit tinerilor o parte din gândurile sale: „mi-au dat șansa să vorbesc din perspectiva de jurnalist și din aceea de mamă, ceea ce a fost un examen în plus (…) Rar mi se întâmplă să fiu așa de emoționată de o întâlnire”, a transmis jurnalista, într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / Boovie )

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Scandal, rumoare, splendoare! Noua/veche descriere a lumii culturale de la noi (II)

După scandalul de la Opera Națională București, din 2016,...

Expoziția „Surréalisme”. Mesajul transmis de ambasadorul României la Paris

Expoziția „Surréalisme” de la Centrul Pompidou din Paris. Mesajul...

International Opera Awards – soprana Adela Zaharia a fost nominalizată la premiul „Best Female Singer”

După nominalizarea din 2020, „Young Singer”, Adela Zaharia primește...