Finanțarea metroului din Cluj, asigurată până în 2031 | Monitorul de Cluj

Data:

spot_img

Finanțarea metroului din Cluj, asigurată până în 2031. Metroul va fi finanțat prin intermediul surselor verzi de finanțare a proiectelor ce contribuie la decarbonizare și la un mediu mai puțin poluant. „Banii sunt asigurați până la implementarea proiectului”, spune primarul Emil Boc.

Potrivit asigurărilor oferite de primarul Clujului, Emil Boc, prin semnarea actului adițional la contractul metroului sunt prevăzute multiple surse de finanțare: atât fondurile de 300 de milioane de euro, prevăzute prin PNRR, care rămân în vigoare, cât și asigurarea finanțării prin intermediul obligațiunilor verzi. 

Mai mult, noile prevederi agreate de Primăria Cluj-Napoca împreună cu Guvernul României și Ministerul Finanțelor permit o finanțare de durată, până la implementarea integrală a proiectului, adică până în anul 2031. 

Citește și: CSM a schimbat magistratul din Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni cu fiica unui fost senator PSD

„Am încheiat un act adițional, pe lângă contractul de finanțare existent, care este în vigoare și valabil, și care completează sursa de finanțare a metroului. 

Acest act adițional spune trei lucruri: 

  • Finanțarea din PNRR se menține. Astfel, toți cei care spun astăzi că finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență este pierdută, mint. Adică prin actul adițional este confirmat că finanțarea din PNRR o avem în continuare, în conformitate cu legislația în vigoare.  
  • Introducem un nou instrument de finanțare pentru metrou, și anume finanțarea proiectului din obligațiuni verzi, pe lângă finanțarea din PNRR (…)”, a declarat, joi, primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții radio locale. 

Continuarea în Monitorul de Cluj

Citește și: Inculpat în două dosare, Irinel Popescu vrea să fie ales și numit „academician”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: monitorulcj.ro )

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Amintirea unui război: Gheorghe Șanta, discurs emoționant la Oarba de Mureș | Săptămâna Online

Amintirea unui război: Gheorghe Șanta, discurs emoționant la Oarba...

Bistrițeanca Loredana Salanță a câștigat Miss Universe România 2024 | Săptămâna Online

Bistrițeanca Loredana Salanță a câștigat Miss Universe România 2024....

Muzeul Golești, casă pentru 45 de pisicuțe și 7 căței | Argeșul Online

Muzeul Golești, casă pentru 45 de pisicuțe și 7...

Un ONG a dotat trei licee din Slatina cu defibrilatoare | Reporter24

Un ONG a dotat trei licee din Slatina cu...