Firmă-căpușă în Poliția de Frontieră. Agentul care face 300.000 de lei/an, stă la vilă și are Honda, BMW și Ford

Data:

Încă o situație absurdă la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași identificată de ReporterIS. După episodul cu avocatul contrabandiștilor de țigări care avea contract și cu ITPF, acum a ieșit la iveală polițistul care, prin firma tatălui, asigură transportul colegilor navetiști și primește decont de la stat.

Iulian Huzum lucrează ca agent II la Sectorul Poliției de Frontieră Fălciu (Vaslui). Tatăl său, Gicu Huzum, este unicul asociat al firmei Gizela Com. Acest SRL face o parte din transportul polițiștilor navetiști pe ruta Bârlad – Fălciu. Deci, banii de la stat, din deconturile acestora, ajung la tatăl polițiștului.

Într-o perioadă, chiar fiul agent, Iulian, era șoferul firmei Gizela. Abonamentul este unul destul de piperat: 750 de lei/persoană pentru 12-13 drumuri dus-întors lunar.

„A fost aleasă firma cu oferta cea mai bună”, explică Iulian Huzum coincidența obținerii acestui contract chiar de către un polițist din interiorul Sistemului.

Figurează cu trei mașini, dar spune că pe ultimele două le-a vândut îi apar însă în declarația de avere). Vila din Bârlad a primit-o de la bunicul, care a fost… primar în Murgeni, deci „avea posibilități”.

Continuarea, în ReporterIS.

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să vopsești ouăle de Paște

Cum să vopsești ouăle de Paște, în roșu sau...

Ucraina a înăsprit legea mobilizării: Proceduri noi, amenzi, dar şi recompense

Ucraina are nevoie urgentă de soldaţi. Rada Supremă de...