Firma irakiană care a cumpărat Termocentrala Mintia a pus condiții statului român

Data:

Mas Group Holding a cumpărat luna trecută Termocentrala Mintia cu peste 90 milioane de euro. Firma din Orientul Mijlociu, cu filiale în Iordania și Irak și-a deschis o societate și în România pentru a putea participa la licitația organizată de Complexul Energetic Hunedoara.

Cum satul român a impus condiții prin caietul de sarcini, și investitorul a avut unele completări. Care au fost și ele incluse în caietul de sarcini înainte de ultima licitație în cadrul căreia a fost adjudecată Mintia.

Iordanienii au plătit 10 milioane de euro. Restul de 80 de milioane de euor vor fi achitați în 120 de zile, cu niște condiții. Statul român trebuie să asigure că noua capacitate de producție va fi racordată la la rețeaua națională de energie electrică și injecția în sistem a minim 1300 de megawați pentru a fi siguri că pot vinde energie.

Citește și: Criză energetică? Iaşul face profit din vânzarea de energie

Mai mult, Transgaz ar trebui să ofere un acord de principiu potrivit căruia va duce conducta de gaz până la poarta Mintiei.  În caz contrar, investitorul își va lua cele 10 milioane de euro înapoi.

„Dânșii au impus cele două condiții, dacă nu să își primească garanția înapoi. Se poate face până când își vor obține toate autorizațiile, că de aici au purtat discuții și cu domnul ministru al Energiei și cu domnul premier, din ce cunosc, se poate face o rezervare de capacitate, având în vedere importanța Mintiei pentru sistemul energetic național, să se rezerve acea capacitate din cei 2000 de MW urmând ca dânșii după ce parcurg toate etapele să li se atribuie acea capaciate”, a declarat Emil Gros, administratorul judiciar al CEH.

Citește articolul integral pe gddhd.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită | Crișana

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată...

Flagelul care afectează milioane de vieți | The Epoch Times-Romania

Flagelul care afectează milioane de vieți a fost discutat...