miercuri, 18 mai 2022
AcasăNewsletterFirma familiei lui Marian Fișcuci, unul dintre oamenii folosiți ca paravan de...

Firma familiei lui Marian Fișcuci, unul dintre oamenii folosiți ca paravan de Dragnea, acuzată în aranjarea prețurilor la combine

Consiliul Concurenței a amendat cu peste 26,5 milioane de euro nouă firme, acuzate că fixau prețuri la servicii și utilaje agricole în defavoarea cumpărătorilor. Printre firmele sancționate se găsește și firma ProInvest SRL din Alexandria, deținută de familia lui Marian Fișcuci, unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, fost coleg de școală.

Partener de afaceri și acuzat de procurori că a fost paravan în societatea Tel Drum, Marian Fișcuci este suspectat de aranjarea prețurilor la utilaje agricole. Firma pe care acesta a înființat-o și a cedat-o membrilor familiei sale, ProInvest SRL a fost amendată cu 2.667.877 lei (558.215 euro) de Consiliul Concurenței la începutul anului. Amenda primită a fost una printre cele mai mici dintre companiile sancționate, Consiliul Concurenței a amendat alte opt firme. Sancțiunile totale s-au ridicat la 26,5 milioane de euro.

Acționariatul ProInvest SRL din Alexandria este compus din Neli Fișcuci – 40% (soția lui Marian Fișcuci), Ștefan Cristian Fișcuci (fiul) – 40%, Nicolae Tudorete –  7.992 % și Petre Ulmeanu – 5.994 %. Firma a fost înființată în urmă de 30 de ani de Marian Fișcuci. Acesta a ieșit în 2015 din acționariat, cedând 40% din acțiuni către soția sa, Neli Fișcuci. În 2019, societatea a raportat o cifră de afaceri de 79 de milioane de lei, dar a înregistrat pierderi contabile de aproape 100.000 de lei.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE